profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Formula Drift finālā spraigas cīņas un pamatīgas avārijas (FOTO)

Artūrs Virbulis 15.10.2012 - 17:01 Formula Drift finālā spraigas cīņas un pamatīgas avārijas (FOTO)
Daigo Saito. Foto: speedhunters.com

Aizvadītajā nedēļas nogalē Irvindeilā, ASV, risinājās pasaulē prestižākā drifta čempionāta - Formula Drift - sezonas noslēgums. Uzvaru sīvā cīņā izcīnīja Formula D debitants Daigo Saito, kurš tādējādi kļuva arī par 2012. gada čempionu. Tomēr šis posms izcēlās ne vien ar saspringtajām titula cīņām, bet arī daudzām un pamatīgām avārijām, kurās iekļuva arī pieredzējuši drifta piloti.

Pirms pēdējā posma teorētiskas iespējas izcīnīt titulu bija septiņiem braucējiem, tomēr vairāki no tiem no šīm iespējām atvadījās jau pirmajos fināla braucienos. To starpā bija gan pagājušā gada čempions Daižiro Jošihara (Daijiro Yoshihara), gan arī pirms pēdējā posma līdera statusā esošais Vons Gitins (Vaughn Gittin). Šīs izkrišanas pavēra iespējas 2005. gada čempionam Risam Milenam (Rhys Millen) atkārtot savu panākumu, tomēr pusfinālā viņam pretī stājās jaunpienācējs Saito.

Milens kļūdījās un ielidoja sienā, tādējādi atdodot čempiona titulu Saito. Arī finālā jaunajam čempionam veicās, jo viņa pretinieku Džastinu Pavlaku (Justin Pawlak) piemeklēja tāds pats liktenis kā Milenu - šīs sezonas divu posmu uzvarētājs un ceturtās kopvērtējuma vietas ieguvējs attapās sienā un piedzīvoja zaudējumu. Jāatzīmē gan, ka Saito driftā nav nekāds jauniņais, jo pirms ienākšanas Formula D viņš bija izcīnījis arī Formula Drift Asia un D1 čempiona titulus. Šo trīs titulu dēļ japāņu pilots tiek uzskatīts par šobrīd labāko drifteri pasaulē.

Bīstamā siena fināla braucienos kļuva liktenīga arī Volkeram Vilkersonam (Walker Wilkerson), 2009. gada čempionam Krisam Forsbergam (Chris Forsberg), Aleksam Lī (Alex Lee), Taka Aono, Tonijam Andželo (Tony Angelo), ar kura veco Mazda RX-8 pagājušajā sezonā startēja Kristaps Blušs, Tonijam Brakohiapam (Tony Brakohiapa). Līdz ar to 2012. gada sezonas noslēgums kļuva par notikumiem un avārijām bagātākajām sacensībām Formula D vēsturē. Zemāk piedāvājam iepazīties ar pirms un pēc avāriju bildēm:


Volkers Vilkersons. Foto: speedhunters.com


Volkers Vilkersons. Foto: speedhunters.com


Aleks Lī. Foto: speedhunters.com


Tonijs Andželo. Foto: speedhunters.com


Tonijs Brakohiapa. Foto: speedhunters.com


Ris Milens. Foto: wreckedmagazine


Džastins Pavlaks. Foto: speedhunters.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png