profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

EEDC noslēgumā Lamberts startē ar sasistu auto un Pečaka durvīm

Artūrs Virbulis 24.09.2012 - 10:53 EEDC noslēgumā Lamberts startē ar sasistu auto un Pečaka durvīm
Jāņa Lamberta auto pēc avārijas. Foto: Jānis Lamberts

Svētdien, 23. septembrī, ar notikumiem bagātām sacensībām Polijā noslēdzās Austrumeiropas drifta čempionāta 2012. gada sezona. Latviešu braucējiem gan šoreiz negāja tik labi kā ierasts, jo EEDC finālos iekļuva vien Jānis Lamberts un Jānis Eglīte.

Pēc sestdien pēcpusdienā un svētdien no rīta notikušās kvalifikācijas pierādījās izslavētās poļu drifteru spējas - EEDC starp labākajiem 16 iekļuva vien augstāk minētie Lamberts un Eglīte, savukārt uz Polijas drifta čempionāta Top 32 kvalificējās arī Kristaps Blušs un Vents Pečaks. Jāatzīmē, ka uz starta stājās teju 70 dalībnieki, līdz ar to vairāk nekā puse, to starpā Elvijs Ķezis, pēc kvalifikācijas bija spiesti doties mājās.

Vispirms tika aizvadīti EEDC fināla braucieni, kuri sākās ar Eglītes automašīnas defektu - viņa „BMW 344S" sāka slīdēt sajūgs, līdz ar to viņš bija spiests izstāties, tādējādi zaudējot cerības izcīnīt šī gada vicečempiona titulu. Tas šogad pienākas Gvido Elksnim, kurš pēdējā posmā gan nestartēja. Ļoti labu sniegumu uzrādīja Lamberts, kurš kā vienīgais no ārzemniekiem iekļuva EEDC ¼ finālā. Tālāk gan nācās piekāpties spēcīgo poļu priekšā, kas nemazina šī sasnieguma vērtību.


Lamberts ar Pečaku vienā brīdī izspēlēja joku, samainoties ar durvīm. Foto: Jānis Lamberts

Polijas drifta čempionāts latviešiem iesākās veiksmīgāk, jo gan Lamberts, Blušs un Pečaks pirmos tandēmus uzvarēja un iekļuva starp labākajiem 16. Lambertam gan iekļūšana 1/8 finālā prasīja pamatīgus upurus, jo pirmajā tandēmu pārī viņam priekšā braucošais polis sagriezās un gan poļu pilots, gan arī Jānis pamatīgi ieslīdēja riepās. Sākotnēji nebija skaidrs, vai abi varēs turpināt sacensības, tomēr beigās viņi savā starpā varēja izcīnīt cīņu, kurā pārāk izrādījās latvietis.

Top 16 cīņās gan atkal pierādījās poļu augstais līmenis, jo šeit zaudējumus nācās piedzīvot Pečakam un Lambertam, kurš gan ar daļēji sasisto automobili vēl pat spēja izcīnīt pārbraucienu. Zaudējums gan bija likumsakarīgs, jo lielākā daļa poļu drifteri startē ar 18 collu pusslikiem, kamēr latvieši, izņemot Pečaku, startē ar 17 collu riepām. Blušs iekļuva Polijas ieskaites ¼ finālā, tomēr tur cīņā pret Pāvelu Trelu sekoja zaudējums.

Tuvākajās dienās piedāvāsim rakstu ar visu Polijā pabijušo braucēju komentāriem par sacīkstēm, viņu atgadījumiem un poļu līmeni.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png