profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kurš latviešu drifteris kļūs par EEDC vicečempionu?

Artūrs Virbulis 20.09.2012 - 16:45 Kurš latviešu drifteris kļūs par EEDC vicečempionu?
Vicečempiona titula pretendenti - Gvido Elksnis un Jānis Eglīte. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē Poznaņā, Polijā, risināsies Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) septītais un noslēdzošais posms. Šī gada čempions - ukrainis Dmitrijs Iļjuks (Nissan 200SX) - jau ir zināms, tādēļ lielākā intriga saistās ar kopvērtējuma otro un trešo vietu, kuras šobrīd ieņem latviešu piloti Gvido Elksnis (BMW 328T) un Jānis Eglīte (BMW 344S).

No latviešiem Polijā startēs jau minētais Eglīte, kā arī Elvijs Ķezis (MG Rover), Kristaps Blušs (BMW 325T), Jānis Lamberts (BMW M3 Turbo) un Vents Pečaks (BMW 357TT). Līdz ar to tas, vai Elksnis izcīnīs 2012. gada EEDC vicečempiona titulu, nav no viņa atkarīgs. Reālas iespējas viņu apsteigt ir Eglītei, kurš šobrīd atrodas trešajā vietā un no Gvido atpaliek par 13 punktiem. Teorētiski uz otro vietu var pretendēt arī ukrainis Alekss Golovņa (Nissan 200SX), tomēr tas pie nosacījuma, ka viņš sacīkstēs uzvar un Eglīte vienlaikus nefinišē augstāk par piekto pozīciju.

Tāpat cīņā par pirmo kopvērtējuma trijnieku var iesaistīties Vents Pečaks, kurš pirms divām nedēļām notikušajā NEZ PRO drifta čempionātā uzrādīja atzīstu sniegumu un 60 pilotu konkurencē izcīnīja trešo vietu. Tomēr arī viņam nepieciešama vairāku apstākļu sakritība, lai kopvērtējumā ieņemtu trešo vietu, jo pirms viņa šobrīd atrodas gan Eglīte, gan Golovņa.


Jānis Lamberts. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ķezis, Lamberts un Blušs uz augstiem rezultātiem kopvērtējumā vairs cerēt nevar, tomēr arī no viņiem kā vienmēr sagaidāms labs sniegums. „R1 Sport" komandas pilots Ķezis uzskatāms par šīs sezonas lielāko pārsteigumu, jo salīdzinājumā ar pagājušo gadu krietni uzlabojis savu līmeni, ko pierāda viņa sniegums visas sezonas garumā un uzvara EEDC trešajā posmā Lietuvā. Jānim Lambertam šis būs tikai otrs posms šogad ar savu automobili, tādēļ viņa uzstādījums sacensībām ir vienkārši braukt.

Blušs portālam atzina, ka Polijā notiekošais EEDC noslēgums viņam būs šīs sezonas pēdējās sacensības. „Pirms ziemas vēl jāizšauj beidzamais pulveris," ar humoru savu sacensību plānu atklāj „HGK" pilots Kristaps Blušs. Savukārt aizvadītā gada Austrumeiropas čempions Jānis Eglīte portālam pavēstīja, ka „mērķis ir tikt pēc iespējas augstāk EEDC kopvērtējumā, tādēļ jābrauc cīnīties".

Jāatzīmē, ka paralēli Austrumeiropas drifta čempionāta finālam risināsies arī Polijas drifta čempionāta fināls. Tādējādi mūsu sportisti varēs sacensties arī ar augstā līmeņa poļu drifteriem, kuru starpā ir arī Latvijā pabijušais Pāvels Trela. Piektdien, 21. septembrī, Poznaņā paredzēti treniņi, sestdienā tiks aizvadīti treniņi un kvalifikācija, savukārt fināla braucieni notiks svētdien.

EEDC kopvērtējums pirms pēdējā posma:
1. Dmitrijs Iļjuks (Ukraina), Nissan 200SX, 113 punkti
2. Gvido Elksnis (Latvija, BMW 328T, 77 punkti
3. Jānis Eglīte (Latvija, BMW 344S, 64 punkti
4. Alekss Golovņa (Ukraina), Nissan 200SX, 56 punkti
5. Vents Pečaks (Latvija), BMW 357TT, 45 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png