profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar treniņiem, Ginesa rekordu un parādi Rīgas ielās iesāksies NEZ PRO drifta čempionāts

Artūrs Virbulis 07.09.2012 - 09:44 Ar treniņiem, Ginesa rekordu un parādi Rīgas ielās iesāksies NEZ PRO drifta čempionāts
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Var droši teikt, ka šīs nedēļas nogales jaudīgākais autosporta pasākums risināsies Rīgā, „Biķernieku" trasē, jo „NEZ PRO drifta čempionātā" uz starta stāsies vairāk nekā 60 dalībnieki, kuru automobiļu aptuvenā jauda kopā pārsniedz 20 000 zirgspēkus.

Pēc dalībnieku sastāva šis sestdien, 8. septembrī, notiekošais pasākums būs iespaidīgākās drifta sacensības, kādas jelkad Latvijā ir notikušas. Uz Latviju dodas un jau ir sasnieguši piloti no Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas. Šim ārzemju sastāvam pa vidu būs arī kupls PRO braucēju skaits no Latvijas, kuri visi ir gatavi aizstāvēt Latvijas godu un pierādīt, ka esam labākie Ziemeļeiropā.

Kristaps Blušs, kurš „Rock Drift Challenge" sacensībās Igaunijā pirms mēneša uzvarēja Latvijas čempionāta ieskaitē, arī „NEZ PRO drifta čempionātā" ir gatavs cīnīties par pirmajām vietām. „Sen man nav bijusi mājas sacensība, bet tehnika ir gatava un pats arī cīnīties gatavs," apņēmīgs ir pirmais Austrumeiropas drifta čempions Kristaps Blušs.

Ar vēl ambiciozāku uzstādījumu sacensībās ies divkārtējais Latvijas un pagājušā gada Austrumeiropas drifta čempions Jānis Eglīte: „Līdz uzvarai! Jācenšas parādīt, ka esmu labākais Ziemeļeiropā." Jāatzīmē, ka Eglīte pagājušā gada „NEZ PRO drifta čempionātā" nestartēja, jo aizvadīja „EEDC" pēdējo posmu Sanktpēterburgā, Krievijā, tādējādi skandināvu konkurenti viņam šogad būs jaunums.


Gan Lapāns, gan Eglīte pieskaitāmi pie sacensību favorītiem. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Sacīkstēs startēs arī Gatis Lapāns, kurš šobrīd ir līderis Latvijas PRO drifta čempionāta ieskaitē, un šajās sacensībās savu pozīciju vēlas nostiprināt. „Galvenais ir Latvijas ieskaite," tā portālam pēc ceturtdienas treniņiem atzina Lapāns. Tā kā pēdējā Latvijas ieskaites posmā viņš nebūs Latvijā un nevarēs startēt, visa atbildība par čempiona titula izcīnīšanu gulstas tieši uz sestdienas sacīkstēm.

Ja aplūkojam Latvijas braucēju sastāvu, tad tur vērojami vairāki pārsteigumi. Sacensībās plāno startēt vairāki Latvijas drifta kausa ProAm piloti, kas uzskatāms jau kā pieteikums uz nākamā gada PRO čempionātu. Tomēr lielākie jaunumi ir divi - uz starta ar savu „Subaru Impreza V10" stāsies Ervīns Ērglis, tāpat arī Jānis Lamberts šogad pirmo reizi būs manāms pie sava „BMW M3" automobiļa stūres.

Šodien, 7. septembrī, „Biķernieku" trasē no 13:00 līdz 17:00 tiks aizvadīti oficiālie sacensību treniņi, tomēr pēc tam sekos šīs dienas lielākais notikums. Sacīkšu organizatori kopā ar drifteriem centīsies pārspēt Ginesa rekordu - visvairāk automašīnu, kas vienlaicīgi vienā norises vietā griežas pa 360 grādiem. Šobrīd rekords pieder Vācijai ar 76 automobiļiem, tomēr ir pamats uzskatīts, ka Latviju šodien šo rekordu pārspēs.

Pēc šī rekorda mēģinājuma, iespējams, vēl notiks treniņi, pēc kuriem gan sekos tradicionālā dalībnieku parāde pa Rīgas ielām. Maršruts šoreiz vedīs no „Biķernieku" trases līdz Doma laukumam. No trases drifta spēkrati izbrauks 20:00, tādējādi 20:30 tie sasniegs Doma laukumu, kur teju pusstundu tie būs brīvi pieejami apskatei. Sacensību starts sestdien, 8. septembrī, paredzēts 14:00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png