profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Blušs, Elksnis un Pečaks Ungārijā sacentīsies ar spēcīgākajiem Eiropas drifteriem

Artūrs Virbulis 23.08.2012 - 09:41 Blušs, Elksnis un Pečaks Ungārijā sacentīsies ar spēcīgākajiem Eiropas drifteriem
Gvido Elksnis uz Ungāriju dosies ar Gata Lapāna automobili. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē Mariapočā, Ungārijā, risināsies viens no Eiropas drifta sabiedrības nozīmīgākajiem pasākumiem - „Trackwood Drift Festival". Sacensības īpašas ar to, ka šeit savā starpā tiksies un par uzvaru cīnīsies labākie Austrumeiropas un Rietumeiropas drifteri, kuru starpā būs arī Kristaps Blušs, Gvido Elksnis un Vents Pečaks.

Drifta festivālā tiks aizvadīti „Drift Allstars" seriāla piektais posms, „EEDC" sestais posms un Ungārijas „Hell Energy Night Drift Series" trešais posms. Dalībnieku skaits jau šobrīd pārsniedzis 40 pilotu atzīmi, un to skaits visdrīzākais vēl pieaugs. Savu meistarību centīsies pierādīt drifteri no Anglijas, Īrijas, Itālijas, Krievijas, Latvijas, Polijas, Somijas, Spānijas, Ukrainas, Ungārijas un Vācijas.

Lai arī dalībnieku sarakstā bez iepriekš minētajiem latviešiem redzams arī Jānis Eglīte, viņš uz Ungārijā notiekošo pasākumu nedosies. Divkārtējais Latvijas čempions portālam atzina, ka šoreiz neesot sanācis ar laikiem, tomēr uz „NEZ" sacīkstēm septembra sākumā viņš atkal būs ierindā. Tāpat arī esot plāns doties uz „EEDC" sezonas noslēgumu Polijā.


Pagājušā gada Eiropas čempions Džeimss Dīns. Foto: PDP Photography

Vents Pečaks uz Ungāriju devies ar savu 850 zirgspēkus „BMW 357iTT", Kristaps Blušs ar jau sevi pierādījušo „BMW 325iT", tomēr Gvido Elksnis, tāpat kā uz Ukrainu, dosies ar Gata Lapāna „3. sērijas BMW" automobili, jo viņa paša auto vēl tiek gatavots „NEZ drift" sacīkstēm. „Šim auto bāze ir īsāka, tādēļ vajadzēs pierast pie tā, lai brauktu pludeni, nevis saraustīti. Jācer, ka jauda pietiks," smejot atzīst Gvido Elksnis. Jauda tik tiešām būs nepieciešama, jo Gvido skaidro, ka trases pirmais iemetiens būšot visai ātrs.

Starp pārējiem dalībniekiem var uzsvērt Latvijā zināmo somu Juha Rintanenu, kurš pagājušajā gadā aizvadīja vairākas iespaidīgas cīņas ar latviešu pilotiem gan „FXOpen Drift Challenge", gan „NEZ drift" sacensībās Rīgā. Tāpat jāpiemin arī spēcīgie Lielbritānijas pārstāvji Dens Čepmens (Dan Chapman) un Naidžels Kolfers (Nigel Colfer), kā arī „Drift Allstars" 2011. gada čempions Džeimss Dīns (James Dean).

Ceturtdien un piektdien abu dienu garumā Mariapočas trasē tiks aizvadīti treniņi, savukārt sestdien, 25. augustā, paredzētas īstās sacensības. Ar dalībniekiem un sacensību programmu var iepazīties ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png