profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

15 gadus vecais Bertāns startēs Omānas drifta sacensībās (VIDEO)

Go4speed 06.12.2020 - 23:32 15 gadus vecais Bertāns startēs Omānas drifta sacensībās (VIDEO)
Foto: Ventins Photography

Go4Speed.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma Cilts jaunāko sēriju. Šoreiz stāsta varonis ir 15 gadīgais drifta brīnumbērns Nikolass Bertāns jeb Nik Nak, kurš Paulu Timrotu izaicinās driftēt tandēmā šaurā, vecās fabrikas telpās ierīkotā trasē.

Nikolass Bertāns tikai 15 gadu vecumā jau ir pārspējis Latvijas un Baltijas labākos drifterus, gan arī šosezon apliecinājis savu talantu un iekarojis autosporta fanu simpātijas sacensībās Omānā. Tādēļ viņam nekādas problēmas nesagādā driftēšana trasē, kas iekārtota vecā fabrikas ēkā, ar bīstamiem stabiem un riepu krāvumu līkumiem.

Lai pārliecinātos, vai tas ir pa spēkam citiem autobraucējiem, Pauls Timrots ir pieņēmis Nikolasa izaicinājumu un izmēģina savas prasmes, iespējams, vienā no šaurākajām drifta trasēm. Skatītājiem būs iespēja kopā ar Paulu apgūt sānslīdes trikus un uzzināt meistara padomus, ko darīt brīžos, kad ātrumā kļūst traki bailīgi.


Foto: Ekrānšāviņš

Kāpēc nekad neskatīties atpakaļ, driftējot tandēmā, un vai Bertāns plāno iekarot ASV drifta pjedestālus, sekojot Kristapa Bluša pēdās, to var noskaidrot jaunajā raidījuma sērijā.

Raidījumā sportists atklāja, ka ziemā atkal startēs Omānas drifta sacensībās. ''Esam jau aizsūtījuši savu drifta mašīnu uz Omānu, kur plānojam nākamā gada sākumā startēt tur notiekošajās sacensībās. Jau šogad gada sākumā izmēģināju spēkus šajās sacensībās, kur izdevās sevi labi pierādīt. Tur guvu vērtīgu pieredzi, kas vēlāk ļāva šosezon šeit Baltijā uzrādīt labus rezultātus,'' atklāj Nikolass Bertāns.

Zināms, ka sacensības ilgs no janvāra līdz februārim, kur kopā tiks aizvadīti trīs posmi. Tas braucējs, kurš izcīnīs visvairāk punktus, kurus dod, saskaitot kvalifikācijas un tandēmu rezultātus, kļūs par čempionu.


Foto: No personīgā arhīva

Nikolass atklāja, ka pēc lieliskā snieguma šogad, viņš saņēmis jaunu uzaicinājumu no sacensību organizatoriem. ''Protams, par saviem līdzekļiem noteikti mēs nedotos uz šīm sacensībām, jo tas prasa lielus līdzekļus. Taču sacensību organizatori, lai paceltu sava čempionāta līmeni un varētu skatītājiem nodrošināt izcilu šovu, piesaista braucējus par saviem līdzekļiem. Sacensību organizatori uzsauc mums ceļu, dzīvošanu, transportu u.t.t. Mums ir tikai jānodrošina riepas, degviela un sagatavota mašīna.''

Jautāts par sacensību līmeni un mērķiem gaidāmajās sacīkstēs, sportists portālam Go4speed atzina, ka ''Uz šīm sacensībām tiek ielūgti labākie drifta braucēji no visas pasaules, tāpēc līmenis ir augsts. Tur startē tādas zvaigznes kā, piemēram, Daigo Saito no Japānas, Džeims Dīns no Īrijas u.c. Arī vietējās zvaigznes, kuru automašīnas ir ne mazāk konkurētspējīgas. Šogad uz turieni braucot, patiešām bija daudz nezināmā, taču nākamgad, ierodoties Omānā, jutīšos kā mājās. Tie cilvēki un atmosfēra ir vienreizēja. Protams, izejot uz starta, vienmēr esmu gatavs cīnīties ar jebkuru pretinieku un parādīt tuvus tandēmu braucienus, lai cīnītos par uzvaru katrā tandēmā, katrā braucienā un arī kopvērtējumā.''


Jaunais auto

Lai arī sportists nesen iegādājās jaunas automašīnas bundžu, uz sacensībām Omānā Bertāns dosies ar savu veco auto, bet jaunais auto tikmēr tiks gatavots jaunajai sezonai.

Jautāts par sezonas plāniem, jaunais un talantīgais drifteris atzina, ka ir trīs varianti, kur varētu mēģināt startēt – Eiropā, Krievijā vai arī doties uz Ameriku.



Bertāns Omānā:


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png