profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nākamnedēļ Ventspilī, iespējams, tiks uzstādīts jauns ātruma rekords

Go4speed 25.07.2014 - 15:13 Nākamnedēļ Ventspilī, iespējams, tiks uzstādīts jauns ātruma rekords
Juhani Kautto automašīna

Nākošās nedēļas nogalē, 2-3.augustā, Ventspilī, pilsētas svētku ietvaros norisināsies grandiozākais dragreisa sezonas pasākums Latvijā - ''Shine expert dragrace championship'' 4.posms. Šis sacensību posms būs iespaidīgākais šajā dragreisa sezonā. Latvijas dalībnieku pulkam piebiedrojušies vērienīgs skaits UNLIMITED klases autobraucēji no Lietuvas, Igaunijas, Somijas un Ukrainas, kas mērosies spēkiem ar Latvijas autobraucējiem. Ikviens skatītājs klātienē varēs apskatīt īstus dragreisa auto, kas 402 m distanci veic laika posmā 7,0-8,0 sekundes!

''Ar pasākuma sponsoru un Ventspils pilsētas domes finansiālu atbalstu rūpīgi gatavojamies sacensībām. Pasākuma laikā skatītājiem būs iespēja dalībnieku rezultātus pēc katra brauciena aplūkot displejos. Esam patīkami pārsteigti par lielo interesi no ārvalstu dalībnieku puses par šīm sacensībām, kas liecina par šī sporta veida izaugsmi,'' komentē sacensību organizatore Jolanta Jermacāne.


Šis auto nesen uzstādīja jauno Latvijas ātruma rekordu. Foto: Andrey Shirokov

Jau šobrīd sacensībām dalību pieteikuši Lietuvas ātrākie UNLIMITED klases braucēji - Aivaras Štikelis, Giedrius Jurevicius un Jezij Chmelevskij. Jāatgādina, ka sacensību trešajā posmā Ventspilī Jezij Chmelevskij uzstādīja jaunu Latvijas ātruma rekordu - 8,20 sekundes. Šo rezultātu sacensībās plāno labot Latvijas UNLIMITED klases dalībnieki - Ilmārs Zausajevs, Māris Ozoliņš un Normunds Lācis, kuriem konkurenci sastādīs dalībnieks no Igaunijas Mati Pold. Dalību pieteicis autobraucējs no Somijas Juhani Kautto, kas Ventspilī ieradīsies pirmo reizi mēroties spēkiem ar Baltijas dragreisa līderiem. Juhani Kautto ''Finland Nitro Nationals’’ sacensībās 402 m distancē uzstādījis jaunu ātruma rekordu: 7.51 sekunde un 292 km/h. Tādējādi var secināt, ka Ventspilī varēs vērot īstenas dragreisa milžu cīņas, kur, iespējams, tiks labots šī brīža rekords.

Organizatori informē, ka pasākuma ietvaros skatītājus priecēs vērienīgi šovi - nano automazgātavas ''Shine expert show'',  auto modelīšu izaicinājuma braucieni ar dragreisa līderiem u.c. Par lielisku noskaņojumu un mūziku parūpēsies Dj Albatros un grupa Rafcrew.



''Ikviens Ventspils iedzīvotājs, Ventspils pilsētas svētku apmeklētājs un dragreisa fans, ir laipni aicināts apmeklēt sacensības! Par lielisku garastāvokli, kārtīgu adrenalīna devu un neaizmirstamām emocijām parūpēsimies! Klātienē skatītāji varēs apskatīt jaudīgākās dragreisa automašīnas un iepazīties ar dalībniekiem, jo dalībnieku parks būs atvērts visiem apmeklētājiem,'' informē sacensību direktors Eduards Leņenkovs.

Skatītāji biļetes iegādāties varēs uz vietas. To cena: 5,00 eiro vienas dienas apmeklējumam, bet abas dienas maksās 10,00 eiro. Ieeja: 2.augustā no plkst 14.00, 3.augustā: no plkst 12.00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png