profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dragreiss no bīstamās Jēkabpils pārceļas uz Daugavpils lidlauku

Artūrs Virbulis 29.05.2013 - 19:20 Dragreiss no bīstamās Jēkabpils pārceļas uz Daugavpils lidlauku
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē - 31. maijā un 1. jūnijā - Daugavpilī notiks Latvijas dragreisa čempionāta un kausa otrais posms. Sākotnēji tā norises vieta bija paredzēta Jēkabpils lidlaukā, tomēr bīstamā seguma dēļ otrais posms tika pārcelts uz Daugavpils Lociku lidlauku.

Kā ziņo organizatori, tad Jēkabpils lidlauka seguma bīstamībā slēpās ne vien zāles izaugumos starp seguma plāksnēm, bet arī sabrukušu plākšņu savienojuma vietās, kurās bija novērojamas līdz pat 10 centimetrus augsti pacēlumi un kritumi. Vienīgais risinājums būtu jauna seguma uzklāšana, jo esošo kvalitatīvi salabot nav iespējams.

Daugavpils lidlauks ir ievērojami labākā stāvoklī, tomēr arī tas, kā vairums veco lidlauku, sastāv no betona plāksnēm, nevis viengabalaina seguma. Dragreisa organizatori gan uzsver, ka plākšņu savienojuma vietas ir aizlietas ar piķi un tie drošību neietekmē. Lielā ātrumā braucot, šos seguma savienojumus var just, tomēr no rokām stūri arī tie nesit un bīstamības momentus nerada. Jāatzīmē, ka 402 metru vietā, kādi sākotnēji bija paredzēti Jēkabpilī, sportisti Daugavpilī sacentīsies 304 metru distancē (1000 pēdas).


Daugavpils lidlauks. Organizatoru foto

Pirmajā posmā Biķerniekos savā starpā sacentās 20 Latvijas čempionāta un 51 Latvijas kausa dalībnieki. Starp braucējiem bija tikai latviešu pārstāvji, līdz ar to sagaidāms, ka uz Daugavpils posmu pašmāju braucējiem varētu pievienoties arī ārzemju piloti, it sevišķi no tuvās Lietuvas. Abos seriālos būs vērojamas spraigas cīņas, tomēr visiespaidīgākie braucieni sagaidāmi Unlimited klasē, kur par favorītiem tiek uzskatīti Normunds Lācis un Māris Ozoliņš ar Mitsubishi Evo spēkratiem un Ilmārs Zausajevs ar savu uz Audi S2 bāzes būvēto „Carbon Destroyer".

Piektdien, 31. maijā, Daugavpils lidlaukā tiks aizvadīti treniņu un kvalifikācijas braucieni, savukārt svētdien, 1. jūnijā, risināsies finālbraucieni ar sacensību atklāšanu plkst. 12:00. Ieejas biļešu cenas - 4 Ls uz vienu dienu, 5 Ls uz divām dienām vai 15 Ls par VIP biļeti. Sīkāka informācija Latvijas dragreisa mājsalapā www.drag-racing.lv.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png