profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaras autosprintā diskusijas par jauno slaloma disciplīnu

Artūrs Virbulis 15.05.2012 - 08:30 Vasaras autosprintā diskusijas par jauno slaloma disciplīnu
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Neraugoties uz nelielo dalībnieku skaitu, vasaras autosprinta sezonas atklāšanā risinājās sīvas un aizraujošas cīņas, it sevišķi RWD un 4WD klasēs. Atgādināsim, ka FWD ieskaitē pārliecinoši uzvarēja Modris Žentiņš, RWD ātrākais bija Jānis Skujiņš, savukārt pilnpiedziņas klasē pirmais Andris Slava. Sazinājāmies ar vairākiem vadošajiem pilotiem, lai noskaidrotu viņu domas par savu sniegumu, šīs sezonas mērķiem un ar jauno slaloma disciplīnu, par kuru gan pirms, gan pēc posma risinājās asas diskusijas.

Modris Žentiņš, taujāts par konkurences trūkumu, atbild, ka „nezinu, kāpēc tā. Cik esmu runājies, tad daudzi nebrauc jaunās slaloma disciplīnas dēļ". Arī pašam Žentiņam slaloma braucieni ne visai gāja pie sirds. „Priekšpiedziņām ar lielām jaudām un izgrieztiem riteņiem ir liela slodze uz pusasīm. Tādēļ vienīgais labums, ka slaloms bija kā iesildīšanās, un mans mērķis bija izbraukt, nesalaužot auto," tā par jauno vasaras autosprinta disciplīnu pagājušā gada 1800 klases vicečempions.


Modris Žentiņš ar savu „Honda CRX". Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

„Visiem patīk ātrums, no tā tu gūsti baudu. Labi, ka organizatori domā, ko jaunu, bet nu jāizvērtē, cik šis ir veiksmīgs vai neveiksmīgs jauninājums," savas domas izsaka Žentiņš, un uz jautājumu, vai turpinās braukt, atbild, ka „sākts ir, protams, ka brauks". Jācer gan, ka priekšpiedziņas klasē parādīsies vēl jauni braucēji, kas spēs Žentiņam sagādāt pienācīgu konkurenci.

RWD klasē cīņa risinājās starp pagājušā gada čempionu Imantu Firstu un divkārtējo vasaras autosprinta čempionu Jāni Skujiņu. Ātrāks šīs sezonas pirmajā posmā bija Jānis Skujiņš, kurš, kā izrādās, sacensībās piedalījās ar Firsta pagājušā gada lietotajām riepām. „Jā, Slišāns ar Firstu aizdeva savas vecās riepas, auto nekas nebija darīts un arī trenējies nebiju. Slaloms? Principā interesanti, bija jauni elementi, kurus gan jātrenējas, lai skaisti izbrauktu," par pirmo posmu izsakās RWD uzvarētājs Jānis Skujiņš.


Jānis Skujiņš un viņa tirgotais „BMW 318iS". Foto: Kalvis Zaļaiskalns/Go4speed

Jāatzīmē, ka Skujiņš tirdzniecībā izlicis savu uzticamo „BMW 318iS" automobili, līdz ar to pastāv iespēja, ka šīs bija viņa pēdējās šī gada sacensības. „Braukšu tik ilgi, kamēr nopirks. Gada licenci neesmu izņēmis, bet ja līdz otrajam posmam neviens nebūs nopircis, tad paņemšu licenci," tā automašīnas tirdzniecību komentē Skujiņš.

Skujiņa pēdējo gadu sīvākais konkurents un pagājušā gada čempions Imants Firsts pirmajā posmā nespēja uzrādīt tik labu rezultātu, kā no viņa ierasts. „Grūti pateikt kāpēc. Izteiktas kļūdas nebija, varbūt vienkārši par lēnu un piesardzīgu nobraucu," savu sniegumu skaidro Imants Firsts, piebilstot, ka „kuriozi sanāca, aizdevām Skujiņam vecās riepas, bet viņš mūs apbrauca". Pret slalomu Firstam iebildumu nav: „Pagaidām interesanti, kaut kas jauns, vienīgi, cik ilgi būs interesanti, to grūti pateikt. Varbūt prasījās drusku citu konfigurāciju, jo citiem par šauru bija."


Imants Firsts ar savu „Toyota Corolla". Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pārliecinošu debiju vasaras autosprintā svinēja Mareks Žukurs, kurš 4WD klasē ierindojās otrajā vietā, vienā no braucieniem pat pārspējot pēdējo divu gadu līderi Andri Slavu. „Protams, esmu apmierināts, debijā jau pjedestāls. No treniņiem, kad turējos līdzi Slavam, radās pārliecība, jo pirms tam man šoseja bija tumša bilde. Galvenais mērķis ir vismaz kādā no posmiem tikt garām Slavam. Vienā braucienā biju ātrāks, tā kā viņš nav neapdzenams," tā par pirmo posmu Mareks Žukurs.


Mareks Žukurs, veicot jauno slaloma trasi. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Par slaloma disciplīnu Žukurs izsakās sekojoši: „Šādā formātā evolūcijas tam nav piemērotas, bet, ja pamainīsies, būs plašāk, ar lielāku ātrumu, tad būs ok." Mareks ir apņēmības pilns uzvarēt, tādēļ cerams, ka šogad starp viņu un Andri Slavu būs vērojama līdzīgi saspringta cīņa kā Slavam pagājušajā gadā ar Danielu Balto. Līdzīgu ātrumu pirmajā posmā spēja uzrādīt arī Juris Jevhuta, tāpat savu sniegumu sezonas laikā noteikti uzlabos arī Ilmārs Vējiņš, kurš pirmajā posmā cīnījās ar tehniskām likstām.

Vasaras autosprinta pirmā posma rezultāti:
FWD
1. Modris Žentiņš, Honda Crx, 191 punkts
2. Rolands Naudiņš, Ford Fiesta, 177 punkti
3. Ivo Eltermanis, Opel Corsa, 176 punkti

RWD
1. Jānis Skujiņš, BMW 318iS, 182 punkti
2. Imants Firsts, Toyota Corolla, 178 punkti
3. Edgars Burakēvičs, Opel Speedster, 176 punkti

4WD
1. Andris Slava, Mitsubishi Lancer Evo, 196 punkti
2. Mareks Žukurs, Mitsubishi Lancer Evo, 179 punkti
3. Ilmārs Vējiņš, Mitsubishi Lancer Evo, 162 punkti

Open
1. Agris Štikāns, Mitsubishi Lancer Evo, 196 punkti
2. Oto Patmalnieks, Subaru Impreza, 188 punkti
3. Aigars Bajārs, Subaru Impreza, 175 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png