profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Cīrulnieki Vidzemes ziemas sprintā uzvar ar svešu auto

Artūrs Virbulis 20.02.2012 - 19:59 Cīrulnieki Vidzemes ziemas sprintā uzvar ar svešu auto
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Ar Vidzemes reģiona ceturto posmu svētdien, 19. februārī, Smiltene sporta kompleksā „Teperis" noslēdzās regulārā ziemas autosprinta čempionāta sezona. Jau šajā nedēļas nogalē risināsies fināls, bet par visu pēc kārtas. Uzvarētāju sastāvs Vidzemē praktiski bez pārsteigumiem - Armands Cīrulnieks priekšpiedziņās, Jānis Aleksejevs 4WD klasē, bet RWD ieskaitē šoreiz pirmais Rūdolfs Šmits.

Uz starta šoreiz stājās 31 braucējs, no kuriem vairāk nekā puse piedalījās 2WD klasē. Vismazāk braucēju ceturtajā posmā RWD ieskaitē - tikai pieci. Pie kam šajā klasē pārsteidzošs rezultāts - pirmo reizi no uzvarētāja troņa tika nostumts Kristaps Daģis, kurš šoreiz vien trešais. Pirms viņa Rūdolfs un Normunds Šmiti ar veco labo pirmo žiguli (VAZ 2101).

2WD klasē arī zināmā mērā pārsteigums - Armandam Cīrulniekam neiznāca paredzētā cīņa ar Valteru Liepiņu, tā vietā nācās spēkoties ar brāli Ivaru. Pēc trīs braucieniem abiem bija vienāds punktu skaits, tomēr Armanda uzvara pēdējā braucienā ļāva tieši viņam kāpt uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Interesanti, ka uzvara tika izcīnīta nevis ar ierasto „Opel Corsa", bet gan ar no Guntara Brauna aizlienēto „Opel Astra". Jāatzīmē arī paša Brauna sniegums, kurš uzvarēja otro braucienu, bet kopā ierindojās ceturtajā pozīcijā.

„Sākumā Corsa gāja, bet otrajā braucienā izbeidzās, salūza lonžerons. Aizlienējām automašīnu no Brauna, kurš bija uzlicis labas „Continental" riepas, un uzvarējām. Trase bija laba, ar saķeri visas dienas garumā. Tralla (trases saimnieks un organizators) bija izmēģinājis jaunu trases saldēšanas paņēmienu, kas labi darbojās. Nebija jāskrien pa malām, kupenām, jo pat pēdējos braucienos trases vidū bija saķere," tā par posmu 2WD uzvarētājs Armands Cīrulnieks.

Turpinot Cīrulnieks stāsta par gaidāmo nedēļu un finālu: „Mašīna iznīcināta, fināls jau šonedēļ, kā arī vēl Corsai skate jāiet. Būs saspringta nedēļa, bez maz vai bezalgas atvaļinājums jāņem. Bet mērķis, protams, ir cīnīties par čempiona titulu. Ja iesākts braukt, tad jābrauc ir līdz galam."

Pilnpiedziņas ieskaitē pirmajā vietā visas sezonas pārliecinošais līderis Jānis Aleksejevs. Aiz viņa Artis Upītis, bet trešais jaunais „Okartes autosporta akadēmijas" talants Kristaps Feldmanis. Ceturtajā pozīcijā ierindojās rallists Kārlis Nebars, kuram trešajā braucienā izdevās sasniegt otro labāko rezultātu.

Vidzemes reģiona kopvērtējuma rezultāti vēl nav publicēti, tomēr RWD klasē par Vidzemes uzvarētāju var kronēt Kristapu Daģi, savukārt 4WD klasē pārliecinoši pirmais Jānis Aleksejevs. 2WD ieskaitē vēl nav skaidrs, vai kā pirmais no Vidzemes uz finālu dosies Armands Cīrulnieks vai Valters Liepiņš. Fināls notiks svētdien, Brīvkalnu trasē, bet par to informācija vēl sekos.

Rezultāti:

2WD
1. Armands Cīrulnieks, Opel Corsa
2. Ivars Cīrulnieks, Opel Corsa
3. Gints Bujāns, Vaz 2108

RWD
1. Rūdolfs Šmits, Vaz 2101
2. Normunds Šmits, Vaz 2101
3. Kristaps Daģis, BMW 318

4WD
1. Jānis Aleksejevs, BMW 325ix
2. Artis Upītis, Subaru Impreza
3. Kristaps Feldmanis, Audi 90
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png