profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lapāns: ziemā jābrauc ar Audi Quattro, nevis jāsēž garāžā

Artūrs Virbulis 15.02.2012 - 20:00 Lapāns: ziemā jābrauc ar Audi Quattro, nevis jāsēž garāžā
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Ja rallija un sprintu pilotiem pauze starp sacensībām ir vien pāris mēneši, tad drifteriem tā ir pusgadu gara. Vieni šajā laikā pastiprināti strādā, citi gatavo savus sporta auto nākamajai sezonai, bet trešie ziemu aizpilda, piedaloties ziemas sprintos. Šoreiz par tiem trešajiem - Gati Lapānu un Jāni Lambertu.

Februāra sākumā Tukumā Kurzemes reģiona ziemas sprinta trešajā posmā bija vērojams neparasts skats - pa vidu klasiskajiem sprintu pilotiem pilnpiedziņas klasēs uz starta izgāja arī divi Latvijā un Austrumeiropā godalgoti drifteri, Gatis Lapāns un Jānis Lamberts. Viņi ne vien piedalījās, bet arī spēja kāpt uz pjedestāla - Lamberts trešais 4WD klasē, bet Lapāns ar šādu pašu rezultātu OPEN ieskaitē.

„Katru ziemu braucu ar kvatrām (Audi Quattro), tikai šoziem parasto 2.2 esmu nomainījis pret turbo kvatru. Katru dienu cenšos pusstundu pabraukāt, pagrozīt stūri, jo tos 300 zirgus rauj no rokām laukā, ir ko vākt. Uzskatu, ka tas ir ļoti labs treniņš drifteriem ziemā, nekas labāks nevar būt par pilnpiedziņu, jo ātrumi citi, kā arī var iemācīties braukt ar gāzi un bremzi vienlaicīgi, kas driftā noder braucot aiz lēnākiem pilotiem," tā par ziemas izklaidēm un to nozīmi driftā Gatis Lapāns.


Gatis Lapāns ar savu Audi 80 Quattro. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Par savu dalību ziemas sprintos viņš izsakās sekojoši: „Tukumā bija ideāla trase, ātra, varēja tikt līdz ceturtajam ātrumam un 120, 130 km/h. Viss arī raiti noritēja, jo parasti ir tā, ka piecas minūtes pabrauc un tad pus dienu gaidi. Ja tiktu pabraukt vairāk, tad arī vairāk piedalītos." Gatis piebilst, ka ir plāns aizbraukt arī uz trešo ziemas sprinta posmu šajā nedēļas nogalē, kas risināsies Vecpilī un kur arī solās būt ātra trasē.

Lamberts šoziem piedalījies abos notikušajos Kurzemes reģiona ziemas sprinta posmos, kā arī plāno piedalītos atlikušajos divos, kas šajā nedēļas nogalē risināsies Vecpilī. „Uz Vecpili braukšu, jo gribu kļūt par Kurzemes reģiona čempionu, bet pēc tam cīnīties arī par ziemas autosprinta čempiona titulu. Tā iemesla dēļ no „Tehauto Racing" aizlienēsim nišpas, lai varētu cīnīties ar Eikertu," savu dalību ziemas sprintos skaidro Jānis Lamberts.

Par to vai braukāšana ziemā noder vasaras driftam Lamberts atbild, ka „kā treniņš der jebkura auto braukšana, it sevišķi trasē un šādā sacensību režīmā. Vai konkrēti driftā noder ziemā iegūtās prasmes? Ne pārāk, bet, kā jau teicu, jebkurš auto treniņš ir treniņš, katrā ziņā labāk braukt nekā nebraukt".

Iepriekš jau ziņojām, ka ziemu braukšanai izmanto arī drifteri brāļi Ervīns un Edmunds Ērgļi, kas ar savu PRO drifta 3. sērijas BMW slidinās pa ezeriem un noslēgtiem ceļiem. Tāpat ziemai savs izklaides aparāts - vecais Audi 80 Quattro - ir PRO klases pilotam Raimondam Tihonovam, bet Kristaps Blušs rokas mēdz trenēt ar 5. sērijas (E34) BMW.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png