profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemas autosprints šonedēļ gan s/k 333, gan Brīvkalnu trasē

Artūrs Virbulis 27.01.2012 - 10:26 Ziemas autosprints šonedēļ gan s/k 333, gan Brīvkalnu trasē
Foto: Oskars Vanags/Go4speed

Šajā nedēļas nogalē turpinās ziemas autosprinta čempionāta sacensības, kuras šoreiz abas notiek Rīgas apkārtnē. Centra reģiona noslēdzošais ceturtais posms risināsies sestdien, 28. janvārī, sporta kompleksā „333", savukārt Kurzemes reģionam „Brīvkalnu" trasē (šosejas Rīga - Liepāja 21.km) svētdien, 29. janvārī, tiks aizvadīts vien pirmais posms.

Tā kā centra reģionam šis būs pēdējais posms, tad noskaidrosies ar cik lielu punktu skaitu šī reģiona pārstāvji dosies uz ziemas autosprinta čempionāta finālu. Jāatzīmē arī, ka braucējiem, kas izlaiduši kādu posmu, bet vēlas piedalīties finālā, šī ir pēdējā iespēja kvalificēties, jo dalību finālā iespējama vien ar vismaz trīs reģiona posmu apmeklējumu.

Centra reģiona sacīkstēm sporta kompleksā „333" pagaidām reģistrējušies 25 piloti, bet to reālais skaits trasē sestdien varētu būt pie 40 dalībniekiem. Šobrīd dalībnieku sarakstā jau redzami tādi šīs ziemas favorīti kā Māris Zālītis, Normunds Orlovs, brāļi Cīrulnieki, Vigo Rubenis un Jānis Slišāns.

Bēdīgāk izskatās ar Kurzemes reģiona posmu, kuram šobrīd reģistrējušies vien 11 braucēji. To skaitā gan ir drifteris Jānis Lamberts, kas šoziem trasēs redzams ar speciāli šīm izklaidēm iegādātu Subaru Impreza GT modeli. „Uz nekādu baigo rezultātu neceru, bet pēdējais jau arī nepalikšu," portālam smejot atzina Lamberts. Pēdējās nedēļas laikā viņš „Brīvkalnos" ir bijis vairākkārt, līdz ar to trases konfigurācija viņam nebūs sveša.


Centra reģiona kopvērtējuma otrās vietas īpašnieks Gundars Tīdmanis. Foto: Oskars Vanags/Go4speed

Centra reģionā pēc trīs aizvadītiem posmiem kopvērtējuma pirmās vietas 2WD klasē ieņem brāļi Laukšteini un Modris Žentiņš. Sagaidāms, ka šajā posmā pa sniegoto un ledaino segumu cīņā par pirmajām pozīcijām varētu iesaistīties arī Armands un Ivars Cīruļnieki. Brāļi vadībā arī RWD ieskaitē - tur pirmo un otro vietu ieņem Aigars un Gundars Tīdmaņi, bet trešais šobrīd Jānis Strazdiņš. Ātrākajā 4WD klasē pirmās pozīcijas ieņem Vigo Rubenis, Jānis Slišāns un Edgars Avens. Sausajos un slapjajos posmos Rubenis bija pārliecinošs līderis, tādēļ būs interesanti vērot, vai viņam tikpat labi veiksies arī uz sniegota, ledaina seguma.

Sestdien, 28. janvārī, s/k "333" sacensību sākums plānots pl. 9.15 (FWD un RWD automašīnām) un 13.45 (4WD automašīnām). "Brīvkalnos" 29. janvārī sacensības sāksies pl. 9.15. Dalībnieku reģistrācija iespējama arī uz vietas no pl. 8.00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png