profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spilves rudens kausa otrajā posmā uz starta iziet iespaidīgs dalībnieku skaits

Go4speed 18.10.2016 - 10:32 Spilves rudens kausa otrajā posmā uz starta iziet iespaidīgs dalībnieku skaits
Foto: Raimonds Volonts

Ar iespaidīgu dalībnieku skaitu svētdien, 16. oktobrī, Spilves lidlaukā tika aizvadīts Spilves rudens kausa otrais posms. Saulainajā rudens dienā uz starta stājās vairāk nekā 70 dalībnieki, starp kuriem dienas labāko rezultātu uzrādīja 4WD klases pārstāvis Sandis Šāblis, portālu Go4speed informēja Eduards Kalve.

Ja pirms trīs nedēļām notikušajā pirmajā posmā dalībnieku skaits bija 44, tad tikko notikušajās otrajās Spilves rudens kausa sacensībās braucēju daudzums sasniedza 75 dalībnieku atzīmi. Starp sešām ieskaites grupām populārākā ar 27 pilotiem bija RWD klase, kurā otrās sacensības pēc kārtas triumfēja ar Toyota Corolla (AE86) braucošais Roberts Rode. Otrās vietas īpašnieks Raivis Galviņš (BMW 323) divu braucienu summā gan atpalika vien par 0,48 sekundēm, savukārt trešajā vietā esošais Mārtiņš Kļava (BMW 316) no līdera arī atpalika vien 1,27 sekundes.


Foto: Raimonds Volonts

Arī 2WD ieskaitē savu pirmā posma panākumu atkārtoja Arvis Bērziņš (VW Golf III), par 1,73 sekundēm apsteidzot ar Honda Civic braucošo Kasparu Šmitu. Trešā vieta Mārcim Pakalnam, kurš priekšā ierastajiem favorītiem Andrim Putniņam un Reinim Trūpam. Jāatzīmē gan, ka 2WD OPEN klasē tieši Putniņam uzvara, kamēr otrajā un trešajā vietā ierindojās 2WD uzvarētājs Bērziņš un Jānis Apsītis (BMW 320).

Interesanti, ka arī 4WD ieskaitē jau otro uzvaru pēc kārtas svinēja Sandis Šāblis, kurš ar pārliecinošu sniegumu tuvāko sekotāju Intaru Rezakovu apsteidza par 5,68 sekundēm. Trešo vietu izcīnījušais Jānis Straupe tāpat kā abi piloti pirms viņa startēja ar Subaru Impreza automašīnu. 4WD OPEN triumfēja iepriekš minētais Rezakovs, savkārt otrā un trešā vieta Straupem un Jurim Sproģim.

Priecēja, ka ievērojami kuplāks dalībnieku skaits šoreiz bija arī īpašajā Dāmu klasē. Piecu dalībnieču konkurencē savu pirmā posma panākumu atkārtoja Līga Valdmane, aiz sevis atstājot Ingu Pipari un Elīzu Vectirāni.


Foto: Raimonds Volonts

Tāpat kā Spilves rudens kausa atklāšanas sacensībās arī šoreiz visu klašu pirmās trīs vietas tika gan pie naudas balvām, kas ir unikāla parādība autosprinta sacīkstēs, gan arī pie balvām no šī seriāla atbalstītājiem - MORA-Trans, IAutolv, Gada Auto, GAT Baltic un BSR KidsZone.

Spilves rudens kausā tuvākā mēneša laikā priekšā vēl divas sacensības – trešais posms jau 5. novembrī, savukārt rudens seriāla noslēguma sacīkstes norisināsies 20. novembrī. Piedalīties var gan ar ielas, gan ar sporta auto, līdz ar to pie intereses sīkāka informācija par aizvadītajām un gaidāmajām sacensībām atrodama seriāla Facebook vietnē - https://www.facebook.com/spilvesautotrase. Tāpat informāciju var smelties organizatoru mājaslapā www.kalvemotorsports.lv.

Spilves rudens kausa 2. posma rezultāti:
2WD
1. Arvis Bērziņš, VW Golf III
2. Kaspars Šmits, Honda Civic
3. Mārcis Pakalns, Honda Civic

RWD
1. Roberts Rode, Toyota Corolla AE86
2. Raivis Galviņš, BMW 322
3. Mārtiņš Kļava, BMW 316

4WD
1. Sandis Šāblis, Subaru Impreza
2. Intars Rezakovs, Subaru Impreza
3. Jānis Straupe, Subaru Impreza

2WD OPEN
1. Andris Putniņš, Rover 2145
2. Arvis Bērziņš, VW Golf III
3. Jānis Apsītis, BMW 320

4WD OPEN
1. Intars Rezakovs, Subaru Impreza
2. Jānis Straupe, Subaru Impreza
3. Juris Sproģis, Subaru Impreza

DĀMAS
1. Līga Valdmane, BMW 328
2. Inga Pipare, BMW 325
3. Elīza Vectirāne, Seat Leon
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png