profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vidzemes autosprintā uzvar Liepiņš, Daģis un Aleksejevs

Artūrs Virbulis 16.01.2012 - 20:55 Vidzemes autosprintā uzvar Liepiņš, Daģis un Aleksejevs
Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Svētdien, 15. janvārī, Smiltenes sporta kompleksā „Teperis" risinājās ziemas autosprinta Vidzemes reģiona pirmais posms. Pēc trīs „rudens" sprinta posmiem, šis bija pirmais īstais ziemas autosprints, jo trases segumu klāja gan sniegs, gan ledus. Sacensībās piedalījās 52 dalībnieki, to skaitā arī rallija pilots Kārlis Nebars un Artūrs Soboņs, kas Latvijas dragreisa čempionātā šogad piedalījās ar ZAZ 968M automobili.

„Tepera" trasi klāji sniegs un ledus, un tā ar katru braucienu kļuva aizvien slidenāka. Cenšoties izvairīties no slidenā seguma, piloti sāka meklēt jaunas trajektorijas, kas trases nenostiprinātās daļās radīja bedres. Tiem, kas pēdējā braucienā vēlējās uzstādīt ātrākos laikus, bija jāsakož zobi un jāpiever acis uz izdangāto segumu.

Priekšpiedziņu klasē uzvaru svinēja „O!Kartes autosporta akadēmijas" absolvents Valters Liepiņš, kurš spēja apsteigt Ivaru un Armandu Cīruļniekus. Aizmugures piedziņas klasē uzvaru svinēja pagājušā gada ziemas autosprinta čempions un ziemas autosprinta centra reģiona trešā posma uzvarētājs Kristaps Daģis, aiz sevis atstādams Artūru Soboņu un Rūdolfu Šmitu.

Lielākais dalībnieku skaits bija pilnpiedziņas klasē, kurā uz starta izgāja 24 piloti. Uzvaru svinēja Smiltenes vietējais braucējs Jānis Aleksejevs, kurš pārspēja Arti Upīti un Māri Zālīti. Ceturtajā vietā ierindojās „O!Kartes autosporta akadēmijas" otrās vietas ieguvējs un topošais rallija pilots Kārlis Nebars. Ziemas autosprinta centra reģiona kopvērtējuma līderis Vigo Rubenis šoreiz vien astotais.

„Gāja interesanti, bija diezgan slidens. Savu lomu rezultātos nospēlēja starta secība, jo pirmajiem bija vieglāk, mums iekrita pēdējie numuri, un attiecīgi bija jau slidenāks. Visi pieraduši pie asfalta ātruma, bet ziemā ātrums nespēlē pārāk lielu lomu," smejot saka Kārlis Nebars, piebilstot, ka „man, iespējams, uzspēlēja nervi, domāju, vai tiešām tik lēni jābrauc, jo pēc rallija treniņiem ar zāģiem pa grunti grūti atkal pārslēgties uz lēnāku braukšanu. Ar katru braucienu gan nāca klāt saprašana, un pēdējā braucienā ar Vigo mašīnu uzrādīju savu labāko laiku".

Nākamais ziemas autosprinta Vidzemes reģiona posms paredzēts 22. janvārī turpat Smiltenē, sporta kompleksā „Teperis".

Rezultāti:
FWD
1. Valters Liepiņš, Renault Clio
2. Ivars Cīrulnieks, Opel Corsa
3. Armands Cīrulnieks, Opel Corsa

RWD:
1. Kristaps Daģis, Volvo 240
2. Artūrs Soboņs, Pontiac
3. Rūdolfs Smits, Vaz 2101

4WD:
1. Jānis Aleksejevs, BMW 325ix
2. Artis Upītis, Subaru Impreza
3. Māris Zālītis, Audi 90 Quattro
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png