profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Wurth Ziemas kausa pirmajā posmā sīvas cīņas par sekundes desmitdaļām

Go4speed 28.12.2015 - 22:02 Wurth Ziemas kausa pirmajā posmā sīvas cīņas par sekundes desmitdaļām
Foto: Go4speed Team

Otrajos Ziemassvētkos devīto sezonu atklāja Wurth Ziemas kauss. Sacīkstes 90 dalībnieku kuplā pulkā norisinājās Kandavas poligona trasē. Lai gan sniegs Latviju vēl nebija sasniedzis, sacīkstes norisinājās gan radžu, gan bezradžu klasēs.

Ātrākie priekšpiedziņas ieskaites klasēs bija Modris Žentiņš un Aivo Gailītis. Cīņa abu iepriekšējo gadu uzvarētāju starpā bija ļoti sīva. Ja klasē bez radzēm ar 0,53 sekunžu pārsvaru uzvarēt izdevās A.Gailītim, tad radžu klasē par 0,17 sekundēm ātrāks izrādījās Modris Žentiņš. Trešo vietu abās klasēs izcīnīja Varis Žentiņš. 

RWD klasē uz starta stājās 28 dalībnieki. Pirmo vietu izcīnīja Gvido Rozenblūms, uzvarot divos no trim braucieniem un apsteidzot Aigaru Tīdmani par 3,28 sekundēm. Savukārt A.Tīdmanim ar 12 sekunžu pārsvaru izdevās uzvarēt radžu klasē, kurā otro vietu izcīnīja Jānis Apsītis. Trešā vieta abās klasēs Mārim Druvam ar Toyota MR2 automašīnu.


Artis Vicinskis. Foto: Agrita Kamieva

Arī pilnpiedziņas klasēs spraigas cīņas par uzvaru aizvadīja divi iepriekšējo gadu sānsenči - Artis Vicinskis un Valts Zvaigzne. V.Zvaigznem uzvara bezradžu klasē ar 4,03 sekunžu pārsvaru, savukārt A.Vicinskim par 1,03 sekundēm izdevās izcīnīt uvaru klasē ar radzēm. Aināram Eikertam divas trešās vietas, tomēr pietuvoties abiem uzvarētājiem tuvāk par 18 sekunžu robežu neizdevās.

Dāmu klasē pirmajā posmā uz starta stājās četras daiļā dzimuma pārstāves un pārliecinošu uzvaru svinēja Nelda Žentiņa, kura par minūti apsteidza Daci Strazdiņu un Nensiju Paulu Gailīti, kurām dalīta otrā trešā vieta. Neldai Žentiņai izdevās veiksmīgi startēt arī priekšpiedziņas klasē bez radzēm, kurā viņa ierindojās 9. vietā starp 30 dalībniekiem. 

Pirmo reizi kausa vēsturē tika aizvadīta cīņa standarta klasē, kurā Gatis Otomers (BMW 318) par 0,69 sekundēm apsteidza Salvi Krūmiņu (BMW), trešajā vietā atstājot Guntaru Žurovski. 

Nākamais Wurth Ziemas kausa posms paredzēts 9. janvārī. Ar visiem rezultātiem var iepazīties ŠEIT
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png