profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaras autosprinta čempionāts šosezon ar ielas riepām (papildināts)

Go4speed 23.03.2011 - 16:56 Vasaras autosprinta čempionāts šosezon ar ielas riepām (papildināts)
Go4speed

Papildināts ar organizatora komentāru.
8. maijā ar 1. posmu 333 sporta kompleksā, Ropažos, startēs Latvijas vasaras autosprinta čempionāta jaunā sezona ziņo Latvijas Automobiļu federācija (LAF). Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem čempionāta ieskaite norisināsies ar ielas riepām, tādējādi padarot šo čempionātu pieejamāku braukt gribētājiem. Līdz šim vasaras sprinta čempionāts norisinājies ar sporta riepām (slikiem).

Čempionāta ietvaros tiks aizvadīti seši posmi. Latvijas čempionāta ieskaite notiks trijās klasēs - 1800; 2500; 2500+. Jauninājums nolikumā ir ne tikai ielas riepas, bet arī nosacījums, ka automašīnām jāatbilst jaunajiem tehniskajiem noteikumiem, kas izveidoti, balstoties uz CSDD prasībām ikgadējās tehniskās apskates veikšanai.

Papildus notiks kausa izcīņa 2500 OPEN un 2500+ OPEN klasēs, šajās klasēs spēkā paliek līdzšinējie tehniskie noteikumi, varēs startēt ar slikiem, kā arī automašīnas, kas aprīkotas ar drošības karkasu.

Sezonas atklāšanas posms notiks 8. maijā sporta kompleksā „333". Tālākie sezonas posmi norisināsies Jelgavas kartinga trasē "Rullītis", Smiltenes kartinga trasē "Teperis", kā arī trīs posmi notiks Rīgā, Biķerniekos. Katrā no Biķernieku posmiem būs izveidota jauna trases konfigurācija, kas padarīs sacensību interesantāku gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Pirms posmiem Biķerniekos būs jāapmeklē jau tradicionālie treniņi, kuru datumi jau ir zināmi. Rīkotāji centīsies piedāvāt arī treniņa iespējas sacensību rītā pirms posma, domājot par dalībniekiem, kas dzīvo tālāk no Rīgas, un darba dienās nevar tos apmeklēt. 

Stāsta Eduards Kalve, Vasaras autosprtinta čempionāta organizators: "2011.gadā ieviestas grandiozas izmaiņas, jauni tehniskie noteikumi, kas pielīdzināti CSDD prasībām tehniskās apskates veikšanai, šo noteikumu ieviešana ir atgriešanās atpakaļ uz to ar ko mēs sākām 2003.gadā. Par čempiona titulu turpmāk dalībnieki cīnīsies ar ielas riepām, kas ir tikai pareizi. Cenšamies nedaudz ierobežot pārbūves un izdevumus."

Nav aizmirsts par tiem, kas vēlas startēt ar sliku riepām, vai automašīnām, aprīkotām ar drošības karkasiem, šiem dalībniekiem būs iespēja izpausties "OPEN" ieskaitēs, kur tehniskie noteikumi palikuši brīvi.

Ceru, ka jaunie tehniskie noteikumi uzrunās dalībniekus pieņemt lēmumu par piedalīšanos sacensībās," norāda sacensību organizatoru pārstāvis Eduards Kalve.

Ar 2011. gada sezonas kalendāru var iepazīties mājas lapā www.vasarassprints.lv, tur pieejami arī nolikumi, un visa aktuālā informācija.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png