profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

KTSK Vasaras Kauss 2. augustā sāksies Talsos

Go4speed 27.07.2015 - 11:48 KTSK Vasaras Kauss 2. augustā sāksies Talsos
Foto: Go4speed

Turpinot veiksmīgi aizsākto tradīciju 2014.gadā, arī šogad Kuldīgas Tehniskais Sporta Klubs rīkos autosporta sacensības „Vasaras Kauss”, kuras norisināsies trijos posmos, trijās dažādās trasēs un pilsētās - Talsos, Liepājā un Jēkabpilī.

Pirmais posms norisināsies 2.augustā Talsos, paralēlajā trasē “CVS”. „CVS” trase regulāri tiek iekļauta „Rally Talsi” ātrumposmu sarakstā. Kuldīgas Tehniskais Sporta Klubs jau pagājušajā vasarā izmēģināja „CVS” trasi sprinta sacensībām, un pēc labajām dalībnieku atsauksmēm tika nolemts arī šogad CVS trasē aizvadīt vienu no posmiem. Talsu CVS trase nodrošina paralēlo tandēma braukšanu, kas sola aizraujošu sacensību gan dalībniekiem, gan skatītājiem.

Kausa otrais posms paredzēts 15. augustā Jēkabpils pusē – Salas novada Biržos, rallijkrosa trasē “Baroni”. Izveidotā rallijkrosa trase ir 850 metrus gara, tās seguma sadalījums ir 70% asfalts, 30% grunts. Reinis Nitišs to raksturojis šādi: ''Trase ir vidēja ātra ar garām, vairāku līkumu sasaistēm, kur veicot līkumu, jau ir jādomā kā veikt nākamo. Arī vienīgais tramplīns ir izvietots pirms līkuma. Trase ir āķīga.” Trase, kuru būs izmēģinājušas pasaules rallijkrosa zvaigznes, tiks pielāgota īpaši „KTSK Vasaras kausam” un piedzīvos nelielus papildinājumus, lai varētu aizvadīt sprinta sacīksti.


Foto: Go4speed

Savukārt, kausa trešais posms norisināsies „Rally Kurzeme” ietvaros 30. augustā. Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad „KTSK Vasaras kauss” aizvadīs posmu „Rally Kurzeme” pilsētas ātruma posma konfigurācijā. Braucējiem atkal būs lieliska iespēja savus laikus salīdzināt ar „Rally Kurzeme” dalībnieku uzstādītajiem laikiem. Šis posms norisināsies paralēli arī “Rallija supersprinta Latvijas čempionāta un kausa izcīņas 2015” posmam. „KTSK Vasaras kausa” un „Supersprinta” dalībniekiem būs viena trase, taču katram būs savi tehniskie noteikumi un nosacījumi.

Papildus informācija par Vasaras kausu sekos gan KTSK Vasaras kausa mājaslapā www.motorsport.lv, gan Rally Kurzemes mājaslapā. Katra posma nolikums tiks publicēts nedēļu pirms posma norises laika www.motorsport.lv (Dokumentu sadaļā).

„KTSK Vasaras Kauss” sacensību mērķis ir veicināt jauniešu iesaisti autosportā, autosporta tradīciju uzturēšanu Latvijā, autosporta pieejamību, kā arī nodrošināt dažādu līmeņu sportistiem treniņu un pilnveidošanās iespējas. Sacensību rīkotāji daļu no ieņēmumiem ziedos Kuldīgas novada “Pelču speciālajam internātpamatskola-attīstības centram”, kas par atvēlētajiem finanšu līdzekļiem varēs iegādāties sporta inventāru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png