profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemassvētku brīvdienās sākas ziemas sprintu sezona

Go4speed 25.12.2014 - 12:23 Ziemassvētku brīvdienās sākas ziemas sprintu sezona
Foto: Go4speed

Ziemassvētku brīvdienas ir laiks, kad jau tradiocionāli sākas jaunā ziemas autosprintu sezona. Termometra stabiņš jau noslīdējis zem nulles un tas noteikti liek sarosīties visiem braukt gribētājiem. Šogad izvēle jāizdara starp trīs sacīkstēm - WURTH Ziemas Kausu, kas norisinās kurzemes pusē, 333 Ziemas kausu, kas notiek Ropažos, sporta kompleksā 333, un Eve ziemas kausu, kas norisināsies dažādās kurzemes trasēs.

26. decembrī, Otrajos Ziemassvētkos, ar pirmo posmu Kandavas Tehnikuma Auto poligonā sāksies WURTH Ziemas Kausa sacīkstes, kuras sevi pierādījušas kā vienas no dalībnieku iecienītākajām ziemas sacīkstēm pēdējo gadu laikā. Tām var reģistrēties mājaslapā www.motorsport.lv, kā arī sacīkšu dienā no plkst. 8.00. Sacīkstes norisināsies septiņās ieskaites klasēs (visas piedziņas ar un bez radzēm), tajā skaitā atsevišķa klase paredzētu arī dāmām. Sezonā plānoti pieci posmi, kas norisināsies visā kurzemē. Piesaistošs balvu fonds gan posmos, gan sezonas noslēgumā, kurā tiks apbalvots "Ziemas karalis".


Kandavas poligons gatavs 26. decembra sacīkstēm. Foto: Motorsport.lv

Ja vēlaties izbraukāties no sirds patikas, tad 27. decembrī jums jādodas uz sporta kompleksu 333, jo ziemas sezonu atklās 333 Ziemas kauss. Braucēji dodas trīs braucienos, no kuriem katrs ilgst desmit minūtes. Rezultātā tiek noteikts katra brauciena ātrākais apļa laiks. Sacensības norisināsies trīs ieskaites klasēs - priekšpiedziņas, aizmugures piedziņas un pilnpiedziņas. Dalībniekiem sezonas gaitā ir iespēja iegūt balvas 5000 eiro apmērā. Pieteikšanās sacīkstēm un nolikums ŠEIT.

Savukārt, ja laika apstākļi būs labvēlīgi un zemi klās sniega sega, tad 28. decembrī, Druvas lidlaukā, tiks atklāts Eve Ziemas kausa sacīkstes, kuras šosezon norisināsies piecos posmos. Šīs ir dalībniekiem vispieejamākās sacīkstes, jo dalības maksa ir vien 15 eiro. Sezonas posmi norisināsies Druvā, Aizputē, Vecpilī, Rudē un Embūtes pusē. Dāmām un jauniešiem šogad ir izveidota īpaša klase un bezmaksas dalība. Kopumā desmit dažādas ieskaites klases. Vairāk informācijas ŠEIT.

Ziemas sprintu sacīkstes ir paredzētas gan pieredzējušiem profesionāļiem, gan iesācējiem un pat dāmām, jo jau vairākas ziemas kausa sacīkstes paredz atsevišķas iesaites klases tieši daiļā dzimuma pārstāvēm. Turklāt šis ir lielisks veids, kā aktīvi atpūsties, vienlaikus uzlabojot braukšanas prasmes arī uz ielas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png