profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Supersprinta pirmais posms jau šo sestdien Biķerniekos

Artūrs Virbulis 24.01.2013 - 17:24 Supersprinta pirmais posms jau šo sestdien Biķerniekos
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Lai arī pierasts, ka rallija supersprinta sezona sākas pavasara beigās līdzās daudziem citiem autosporta veidiem, sākot ar šo gadu viss ir citādi. Bez ierastajiem pieciem vasaras posmiem 2013. gada sezonā klāt nākuši trīs ziemas posmi, no kuriem pirmais jau šo sestdien, 26. janvārī, risināsies Biķernieku kompleksajā sporta bāzē.

Kā jau iepriekš ziņojām, supersprints daļēji ieņēmis ziemas autosprinta čempionāta vietu, kurš organizatorisku iemeslu dēļ šoziem nenotika. Kā priekšrocību sportistiem jāmin tas, kas jaunais formāts atļāvis vairākumam klašu kausa vietā iegūt čempionāta statusu. Jāatzīmē, ka vairākiem sportistiem jaunais statuss kliedējis domas par šī seriāla pamešanu, jo Latvijas čempiona tituls kotējas ievērojami augstāk kā kausa ieguvējs.

Lai arī supersprinta sacensības Biķerniekos pēdējos divos gados ir notikušas, tās notika rudenī uz grants un asfalta. Ziemas sacensības galvaspilsētas trasē nav notikušas jau labu laiku, līdz ar to vairumam sportistu Biķernieki ziemā būs pilnīgs jaunums. Tiesa gan, šoziem Biķerniekos jau tikuši aizvadīti ziemas treniņi, tādējādi to apmeklētājiem varētu būt zināmas priekšrocības.


Jāņa un Mārča Ivanovsku un Māra Druvas sacensību BMW 325ix. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

FWD 1600 un Super 2WD klasēs pieteikušies ierastie pēdējo gadu sprintu līderi Modris Žentiņš, Andris Aleksejevs un brāļi Sandis un Mairis Laukšteini. RWD ieskaitē sacensībām pieteikušies 13 dalībnieki, tomēr sagaidāms, ka sīvākās cīņas risināsies starp mūžsenajiem konkurentiem - Andri Voveru un brāļiem Aigaru un Gundaru Tīdmaņiem.

4WD klasē visu pjedestālu plāno ieņemt Kuldīgas brigāde ar Jāni Ivanovski, Mārci Ivanovski un Māri Druvu. Konkurenci viņiem sastādīt gan mēģinās Artis Upītis, Edgars Avens un Valts Zvaigzne, kurš šoreiz startēs ar veco labo Audi 90. 4WD plus dalībnieku saraksts vēl nav tik kupls kā parasti, tomēr tur manāmi vairāki interesanti vārdi kā Vigo Rubenis un rallija talants Ralfs Sirmacis.

Sacensības sestdien, 26. janvārī, startēs 11:30 ar pirmo braucienu, kam 13:15 sekos otrais, bet 15:15 - trešais brauciens. Sacensību beigas ar apbalvošanu noteiktas uz 17:00.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png