profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ziemas autosprinta čempionāta vietā stājas supersprints

Artūrs Virbulis 23.11.2012 - 14:00 Ziemas autosprinta čempionāta vietā stājas supersprints
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Lai arī ārā no ziemas vēl nav ne miņas, ar joni tuvojas laiks, kad teorētiski būtu jāsākas ziemas autosprinta čempionātam un reģionālajiem kausiem. Tādēļ portāls Go4speed sazinājās gan ar LAF Standarta automobiļu komisijas padomes priekšsēdētāju Juri Mūrnieku, gan reģionālo kausu organizatoriem, lai noskaidrotu kādas sacensības šoziem autosprintistiem tiks piedāvātas.

Jāsāk ar pašu galveno, negatīvo ziņu - vienots ziemas autosprinta čempionāts šoziem netiks rīkots. Sarunā ar Juri Mūrnieku atklājās, ka nav atradušies atbilstoši organizatori, kas pie esošā budžeta vēlētos rīkot vienotu ziemas čempionātu. Konceptuāli gan čempionāts netiek norakstīts. „Ziemas autosprints netiek norakstīts, jo ir jauni organizatori reģionos, kuriem visa čempionāta rīkošanai vēl nepieciešams uzkrāt pieredzi," tā par ziemas autosprinta nākotni LAF SAK vadītājs Juris Mūrnieks.

Tomēr vieta tukša nepaliks, jo paredzēts paplašināt rallija supersprintu. „Ziemā iesāksies supersprinta sezona ar trīs ziemas posmiem. Tāpat supersprintā paredzētas vairākas klases ar čempionāta statusu," šīs disciplīnas izaugsmi skaidro Mūrnieks, piebilstot, ka šīs idejas vēl nav oficiāli apstiprinātas, tomēr tās ir nopietna projekta līmenī.

Bez trīs supersprinta sacīkstēm sportistiem, protams, atkal būs iespēja startēt arī reģionālajos ziemas kausos, kas tradicionāli risināsies Kurzemē, Vidzemē un centrā, t.i. sporta kompleksā „333". Vidzemes pusē ziemas autosprints „Smiltene 2013" tradicionāli risināsies sporta kompleksā „Teperis". Organizators Vairis Tralla atzīst, ka konkrēti datumi vai posmu skaits vēl nav zināmi, jo viss atkarīgs no laika apstākļiem.


Pagājušajā gadā ziemas sprinti tika aizvadīti arī uz asfalta. Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

„Taisīt ziemā vasaras autosprintu uz asfalta? Jāgaida sniegs un tad arī būs sacensības," tā par posmu skaitu un datumiem „Smiltene 2013" organizators Vairis Tralla. Viņš atzīst, ka tad, kad būs sniegs, sacīkstes varēs rīkot arī katru nedēļas nogali, viss esot atkarīgs no sportistu vēlmēm. Kā pozitīvu jauninājumu šosezon var izcelt jaunu laika mērīšanas iekārtu, kas laiku mēra līdz sekundes tūkstošdaļu precizitātei.

Kurzemes reģionā posmu skaits un datumi jau ir skaidrāk iezīmēti. „KTSK" ziemas kausa mājaslapā motorsport.lv jau ir publicēti visu piecu posmu provizoriskie datumi, no kuriem pilnīgi droši zināms ir pirmā posma datums - 26. decembris. „Gribētu, protams, lai būtu sniegs, bet, ja nebūs ziema, tad sacīkstes notiks Kandavā. Tālāk jau ceram uz sniegu," tā par sezonas sākumu kausa organizators Mārtiņš Lagzdiņš. Šobrīd tiekot strādāts pie nolikuma, galvenokārt, pie automobiļu tehniskās apskates nepieciešamības un definējuma. Viedokļi dalās, tādēļ precīza informācija un galējie nolikumi sagaidāmi decembra sākumā.

Arī centra reģionā, t.i. „333" trasē kā allaž paredzēts ziemas kauss. Šogad gan formāts atšķirsies no iepriekšējiem gadiem, jo ir padomāts par to, lai dalībnieki sacensībās varētu izbraukāties no sirds patikas. Klašu sadalījums, protams, būs pa piedziņām, tomēr ierasto trīs (trīs apļu) braucienu vietā tiks ieviesta garākas sesijas, kurās braucējiem būs jācenšas uzstādīt viens ātrākais apļu laiks. Tāpat kā pārējos reģionālajos ziemas autosprinta kausos arī no „333" puses, kuru organizatoru vidū ir latviešu ātrākais autosportists Haralds Šlēgelmilhs, sīkāka informācija sekos tuvākās nedēļas laikā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png