profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sestdien Biķerniekos vērienīgs autosprintu sezonas noslēgums

Artūrs Virbulis 18.10.2012 - 17:30 Sestdien Biķerniekos vērienīgs autosprintu sezonas noslēgums
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Sestdien, 20.oktobrī, Biķernieku trasē Rīgā risināsies vasaras autosprinta un rallija supersprinta sezonas pēdējie posmi. Sacensības šoreiz būs īpašas ar to, ka abas šīs disciplīnas notiks kopā, veidojot apjomīgu autosprintu sezonas noslēgumu.

Abu disciplīnu dalībnieki veiks ~ 2.6km garu trasi, kas vīsies cauri Biķernieku sporta bāzes teritorijai un ir izvedota pēc ātrumposma principa. Tā kā vasaras sprinta dalībnieki pieraduši braukt tikai pa asfalta segumu, tad trases sākums abu disciplīnu dalībniekiem būs atšķirīgs, jo supersprinta dalībnieki sākumā brauks pa motobola stadiona grants daļu un tikai pēc tam dosies uz asfalta seguma daļu.

Jau šobrīd sacīkstēm reģistrējušies vairāk nekā 100 dalībnieki, kas nozīmē, ka visu dienu trasē būs ko redzēt gan pašiem dalībniekiem, vērojot savus sāncenšus, gan arī skatītājiem, kas vienā vietā varēs vērot divus pasākumus.

Dalībnieku iepriekšējā reģistrācija notiek internetā, vasaras sprinta dalībniekiem ŠEIT, supersprinta dalībniekiem ŠEIT. Vasaras autosprints un rallija supersprints ir sacensības, kurās piedalīties var ikviens interesents gan ar savu ielas auto, gan ar jebkurai disciplīnai sagatavotu sporta auto. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties abos pasākumos.

Vasaras autosprinta pēdējā posmā noskaidrosies 2012. gada sezonas čempioni, jo priekšlaicīgi zināms ir tikai viens čempions - priekšpiedziņas klases dalībnieks Modris Žentiņš. Aizmugures piedziņas klasē par favorītiem uz uzvaru kopvērtējumā var uzskatīt Andri Slišānu un Imantu Firstu, savukārt pilnpiedziņas klasē ar septiņu punktu pārsvaru pirmais ir Andris Slava, kam seko vasaras autosprinta debitants Mareks Žukurs.


Supersprinta kausa ieguvējs 4WD+ klasē - Kristaps Feldmanis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Supersprintā pirms pēdējā posma FWD 1600 klasē pirmais ir Guntis Lielkājis, bet FWD 1600+ - Modris Žentiņš, kuram seko Guntis Lielkājis. 4WD ieskaitē situācija saspringtāka, jo pirmos trīs - Edgaru Avenu, Intu Dimiņu un Arti Upīti - šķir vien divi punkti. Turpetim 4WD+ klasē titulu sev jau nodrošinājis Kristaps Feldmanis, tādējādi pārējiem atlicis sadalīt vien sudraba un bronzas medaļas. RWD ieskaitē pirms pēdējā posma vienāds punktu skaits ir Aigaram Tīdmanim un Andrim Voveram, kas nozīmē, ka kopvērtējumā pirmais būs tas, kurš posmā finišēs augstāk.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png