profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausa 2. posmā triumfē sprintu leģenda Vicinskis (VIDEO)

Go4speed 19.12.2021 - 19:23 Rīgas Ziemas kausa 2. posmā triumfē sprintu leģenda Vicinskis (VIDEO)
Foto: Raimonds Volonts

Sestdien, 18. decembrī, Biķernieku trasē tika aizvadīts Rīgas Ziemas kausa otrais posms. Lai arī apstākļi bija vairāk rudenīgi, uz starta sacensībās izgāja kupls dalībnieku skaits. Ātrākajās un prestižākajās pilnpiedziņu ieskaitēs uzvaras šoreiz izcīnīja Artis Vicinskis ar Subaru Impreza.

Vēl pāris dienas pirms sacensībām likās, ka Biķernieku trasē valdīs ledus un ļoti slideni apstākļi, tomēr siltais atkusnis gādāja par to, ka trases segumu pamatā klāja slapjš asfalts. Pie pirmā ātruma slāpētāja, kas atradās starp Elkoņa un Ģenerāļa pagriezieniem, ledus kārta noturējās līdz pat pašām beigām, tomēr kartinga trasē ledus uz pēdējiem braucieniem jau bija pazudis.

Tas nozīmēja, ka trase ar katru braucienu kļuva arvien ātrāka un ātrāka, tāpat arī 111 uz starta izgājušie dalībnieki ļoti dažādi piegāja riepu stratēģijai. Vieni mēģināja tikt cauri ar vasaras riepām, tomēr pareizākā stratēģija izrādījās braukt ar M+S tipa ziemas riepām. Starp dalībniekiem šoreiz bija gan tādas autosprinta leģendas kā jau iepriekš minētais Artis Vicinskis un Modris Žentiņš, gan arī autošosejas pilots Matīss Mežaks.


Foto: Raimonds Volonts

2WD ieskaitē pirmās divas vietas tika izcīnītas ar sprintam ļoti netipisku auto – deviņdesmito gadu ģimenes automašīnu Toyota Carina. Uzvara ieguva Raitis Bila, savukārt viņa kompanjonam Ivaram Freibergam otrā vieta, kā arī vēl viena otrā vieta 2WD OPEN klasē. Trešais 2WD palika Varis Žentiņš (Honda Civic), bet Modrim Žentiņam ar to pašu auto uzvara 2WD OPEN ieskaitē. Jāuzteic arī šīs pašas klases trešās vietas ieguvējs Toms Ozols, kurš ar šo VW Golf pirmo reizi piedalījās autosprinta sacensībās.

RWD un RWD OPEN dominēja ar vienu BMW braucošie Andris Aizpurietis un Artūrs Cabulis. Aizpurietis abās ieskaitēs pirmais, bet Cabulim otrais rezultāts. Trešais RWD šoreiz Gints Mezītis, savukārt RWD OPEN goda pjedestāla nokomplektēja Sandris Brīvulis. Jāatzīmē, ka tieši RWD ieskaitē (šo godu dalot kopā ar 2WD) bija lielākais dalībnieku skaits – 17.

Pilnpiedziņās – 4WD un 4WD OPEN – šoreiz uzvaras izcīnīja Artis Vicinskis, uzvarot piecos no sešiem iebraucieniem. Jāatzīmē gan, ka ļoti sīvu konkurenci viņam sastādīja Ints Dimiņš ar Audi 80, kuram attiecīgi divas otrās vietas. Tāpat pie diviem kausiem par divām trešajām vietām tika Jānis Straupe ar Subaru Impreza. Dimiņš tika pie vēl viena goda pjedestāla, izcīnot uzvaru AUDI QUATTRO klasē un aiz sevis atstājot Andri Vanagu (Audi A4) un Jāni Hānu (Audi A4).


Foto: Raimonds Volonts

DĀMU ieskaitē šoreiz uz starta izgāja veselas septiņas dalībnieces. Vislabāk no viņām veicās Maijai Stakenai (VW Golf) – viņai uzvaras visos trīs braucienos un attiecīgi arī uzvara posmā. Otrajā vietā šoreiz Ieva Vasiļevska (BMW 3. sērija), bet trešais rezultāts Santai Rozenštrauhai (Ford Puma).

Nākamais Rīgas Ziemas kausa posms norisināsies 8. janvārī, kad pilotiem tiks piedāvāta pilnīgi jauna Biķernieku trases konfigurācija. Sīkāka informācija par Rīgas Ziemas kausu un to, kas nepieciešams, lai piedalītos sacensībās, atrodama gan mājaslapā https://kalvemotorsports.lv/ziema/, gan Facebook vietnē – https://www.facebook.com/rigasziemaskauss/.

Rīgas Ziemas kausa 2. posma rezultāti:
2WD
1. Raitis Bila, Toyota Carina
2. Ivars Freibergs, Toyota Carina
3. Varis Žentiņš, Honda Civic

2WD OPEN
1. Modris Žentiņš, Honda Civic
2. Ivars Freibergs, Toyota Carina
3. Toms Ozols, VW Golf

RWD
1. Andris Aizpurietis, BMW 3. sērija
2. Artūrs Cabulis, BMW 3. sērija
3. Gints Mezītis, BMW 3. sērija

RWD OPEN
1. Andris Aizpurietis, BMW 3. sērija
2. Artūrs Cabulis, BMW 3. sērija
3. Sandris Brīvulis, BMW 3. sērija

4WD
1. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
2. Ints Dimiņš, Audi 80
3. Jānis Straupe, Subaru Impreza

4WD OPEN
1. Artis Vicinskis, Subaru Impreza
2. Ints Dimiņš, Audi 80
3. Jānis Straupe, Subaru Impreza

AUDI QUATTRO
1. Ints Dimiņš, Audi 80
2. Andris Vanags, Audi A4
3. Jānis Hāns, Audi A4

DĀMAS
1. Maija Stakena, VW Golf
2. Ieva Vasiļevska, BMW 3. sērija
3. Santa Rozenštrauha, Ford Puma

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png