profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bahreinas F1 kvalifikācijā atgriežamies 2011. gadā

Go4speed 21.04.2012 - 14:52 Bahreinas F1 kvalifikācijā atgriežamies 2011. gadā
Foto: Sanpix/AFP

Pirmo reizi šajā sezonā no pirmās starta vietas sacensības sāks iepriekšējo divu gadu pasaules čempions Sebastians Fetels („Red Bull"). Jau tūlīt pēc jaunu saņēmšasnas, vēl atrodoties bolīdā, Fetels neslēpa savu sajūsmu par uzvaru Bahreinas F1 lielās balvas izcīņas kvalifikācijā, tāpat neiztrūkstošs bija Fetela ierastais žest ar pacelto rādītājpirkstu.

Vācietim blakus startēs „Mclaren" braucējs un pašreizējais sezonas līderis Luiss Hamiltons, kas pirmo vietu zaudēja tikai pēdējā aplī. Tāpat lielisku ātrumu uzrādīja Marks Vēbers („Red Bull"), kas spēja ierindoties trešajā vietā un apsteigt otru „Mclaren" pilotu Džensonu Batonu, kas startēs no ceturtās vietas.

Piektais šoreiz startēs iepriekšējā posma uzvarētājs Niko Rosbergs („Mercedes"), kas visu kvalifikācijas laiku taupīja riepas, jo rītdienas sacīkstēs var prognozēt lielu karstumu un „Mercedes" ir visnesaudzīgākā formula pret riepām, līdz ar to šim aspektam vācu komanda pievērš īpašu uzmanību.

Savu labāko starta vietu, sesto, izcīnīja Daniels Rikiardo („Toro Rosso"), kas startēs blakus Rosbergam. Tālāk kvalificējās Romēns Grožāns („Lotus"), kam kā ierasts izdodas veiksmīga kvalifikācija. Astotajā vietā Serhio Perezs („Sauber"), kas nemaz tik ļoti nesteidzas paātrināt procesu, kas ļautu viņam pievienoties „Ferrari" komandai, jo ātrākais no itāļu komandas kvalifikācijā ir aiz viņa.

Fernando Alonso startēs no devītās starta vietas, kaut arī noslēdzošajā kvalifikācijas daļā iekļuva pietiekami pārliecinoši. Spānis izvēlējas doties trasē taču lidojošo apli nepabeidza un iebrauca boksos. Līdzīgi rīkojās desmitās starta vietas īpašnieks Pols di Resta („Force India"), kas pat sava lēnā ātruma dēļ patraucēja Markam Vēberam.

Joprojām turpinās septiņkārtējā pasaules čempiona Mihaela Šūmahera neveiksmes. Atšķirībā no iepriekšējiem šīs sezonas posmiem, vācietim nepaveicās jau kvalifikācijā, jo komanda kļūdījās aprēķinos, kas Šūmaheram maksāja dalību pat otrajā kvalifikācijas kārtā, līdz ar to tikai 18. starta vieta.

Līdzīgi kļūdījās arī „Lotus" komanda, kas riskēja un otrajā kvalifikācijas daļā Kimi Raikonenu trasē izlaida tikai vienu reizi, līdz ar to somam kvalifikācija noslēdzās 11. vietā.

Sacensībās gan viss var mainīties, jo trase ir nesaudzīga pret riepām un neparedzami slidena smilšu dēļ. Bahreinas lielā balva notiks jau rīt 15:00 pēc Latvijas laika.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png