profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dambja komandas pārstāvis: Tagad zinām, kas nebija pareizi

Go4speed 27.06.2016 - 10:48 Dambja komandas pārstāvis: Tagad zinām, kas nebija pareizi
Foto: Ingus Ulmis

Svētdien, 26. jūnijā, ASV norisinājās vienas no slavenākajām un senākajām autosporta sacensībām - "Pikes Peak International Hill Climb" kalnā braukšanas sacīkstēm. Šajās sacensībās startēja arī Latvijas inženiera Andra Dambja komanda, kura šogad uz starta izgāja ar 1600 ZS jaudīgo elektrisko sacīkšu auto “PP100”. 

Komandas pilots Rīss Milens uzrādīja laiku 8:57.118, kas bija par sešām sekundēm sliktāks nekā uzvarētājam Romēnam Dumā. Taču šis Millena rezultāts bija ātrākais starp elektrisko sacīkšu automašīnām, līdz ar to joprojām Paikspīkas kalnā braukšanas sacīkšu rekords elektrisko sacīkšu automašīnām pieder Dambja komandai.

Kā pēc sacensībām atzina komandas pārstāvis Ingus Ulmis, tad komanda ar rezultātu ir apmierināta, taču šoreiz mazliet pietrūka pieredze ar riepām.

''Paikspīkas sacensības ir beigušās ļoti labi, jo esam uzvarējuši elektriskajā klasē. Mazliet pietrūka līdz uzvarai absolūti, taču mēs visi, ieskaitot Rīsu, esam ļoti apmierināti,'' stāsta Ingus Ulmis. ''Esam iebraukuši astoņu minūšu klubā. Mašīna bija perfekta - gan balstiekārtas, gan bremžu regulējumi, gan arī visa elektrība un elektronika. Šoreiz mazliet pietrūka pieredze ar riepām, tāpēc tagad zinām, kas nebija pareizi. Negadījumu dēļ sacensības ievilkās un līdz ar to asfalts bija uzsilis mazliet par daudz, tāpēc aizmugurējās mīkstā sastāva riepas diezgan ātri sāka "peldēt". Visu ceļu bija jāķer mašīnas aizmugure. Vidus sekcijā bija arī sagriežšanās. Esam priecīgi, ka mašīna ir vesela, un rezultāts ir ļoti atzīstams. Vēlā vasarā varēsim atsāk riepu testus, lai nākamajā gadā būtu vēl gatavāki.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png