profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kubica Moncas rallija šovā debitē ar uzvaru, Bloks piedzīvo pamatīgu vilšanos

Go4speed 01.12.2014 - 09:23 Kubica Moncas rallija šovā debitē ar uzvaru, Bloks piedzīvo pamatīgu vilšanos
Roberts Kubica trasē. Foto: Robert Kubica Fan Club

Aizvadītajās brīvdienās Itālijā norisinājās Moncas rallija šovs, kurā uz starta izgāja vairāki slaveni sportisti. Kopā trijās dienās braucējiem bija jāveic deviņi posmi (166 kilometri). Ja pēc pirmās dienas diviem posmiem līderis bija Roberts Kubica, tad pēc otrās dienas, kurā bija jābrauc gan pa sausu, gan slapju asfaltu, vadību pārņēma jau slavenais itāļu Moto GP braucējs Valentīno Rosi. Noslēdzošajā dienā sportistiem bija jāveic divi posmi. Pirms pēdējā posma Rosi Kubicu apsteidza par 5,1 sekundi, taču pēdējā 32 kilometrus garajā posmā ļoti ātrs bija Kubica, kurš Rosi apsteidza par 17,6 sekundēm.


Kens Bloks. Foto: Guido De Bortoli, www.gdbstudio.com

Līdz ar to pirmo vietu izcīnīja debitants Kubica, otrais palika trīskārtējais šo sacensību uzvarētājs Rosi, bet trešais finišēja Stefano D`Aste. Jāpiebilst, ka gan Kubica, gan Rosi brauca ar Ford Fiesta RS WRC automašīnām.

''Lielākais izaicinājums bija atrast pareizās riepas, jo laikapstākļi visu laiku mainījās, tāpēc bija grūti paredzēt, kāds segums mūs sagaida. Pēdējā posmā mēs ar Rosi braucām ar vienādām riepām. Jau pēc pirmās laika ņemšanas vietas redzēju, ka esam ātrāki par viņu, tāpēc zināju, ja brauksim tādā pašā tempā, tad varam uzvarēt,'' tā Roberts Kubica.


Valentīno Rosi. Foto: Luca Renoldi

Sestajā vietā finišējā vairākkārtējais MXGP čempions Antonio Kairolī, devītajā vietā finišēja bijušais WRC pilots un nesen Reiņa Nitiša komandas biedrs Rallijkrosā Džidži Galli. 29.vietā ierindojās ASV zvaigzne Kens Bloks, kurš pēc stenogrammas kļūdas zaudēja daudz laika. 33.vietā palika 2014.gada NASCAR kausa čempions Kurts Bušs, kuram šī bija debija rallijā.

"Sliktākas brīvdienas laikam nevarēja iedomāties. Mans stūrmanis garākajā posmā pieļāva kļūdu, kas mums maksāja trīs minūtes. Ņemot vērā šo kļūdu un arī pirmajā dienā lietus laikā pieļauto sagriešanos, šīs mums bija vienas no sliktākajām sacīkstēm karjerā," tā Kens Bloks.


Foto: Luca Renoldi

Jāpiezīmē, ka pēc rallija notika Master Show sacensības, kurās spēcīgā lietu uzvarēja Kubica. Otrais atkal palika Rosi. Ar visiem sacensību rezultātiem var iepazīties ŠEIT.

Rezultāti:
1. KUBICA Robert, FORD FIESTA WRC, 1:26:33.9
2. ROSSI Valentino, FORD FIESTA WRC, +12.5
3. D'ASTE Stefano, CITROEN DS3 WRC, +1:08.5
4. BRIVIO Roberto, FORD FIESTA WRC, +1:32.5
5. BOSCA Alessandro, FORD FIESTA WRC, +2:01.4
6. CAIROLI Tony, CITROEN DS3 WRC, +2:02.2

Kubica pret Bloku Master Show sacensībās:


Rosi Moncas rallija šovā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png