profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Krievu Lada izcīna sensacionālu pirmo uzvaru (FOTO)

Artūrs Virbulis 07.10.2014 - 19:32 Krievu Lada izcīna sensacionālu pirmo uzvaru (FOTO)
Robs Hafs. Foto: WTCC

Pagājušajā nedēļas nogalē Pekinā notikušajā salona automobiļu pasaules čempionāta (WTCC) posmā savu pirmo uzvaru sensacionāli izcīnīja krievu „Lada" komanda. Šo panākumu iespējamu darīja 2012. gada čempions Robs Hafs, kurš, startējot no pirmās vietas, spēja to nosargāt līdz pat sacensību beigām.

Jāatzīmē, ka tas bija nedēļas nogales otrais brauciens, jo pirmajā uzvaru svinēja „Chevrolet" pilots Toms Čiltons, aiz sevis atstājot „Citroen" braucējus Ivanu Milleru un Hose Mariu Lopezu. Otrā brauciena uzvarētājs Hafs pirmajā piegājienā, startējot no desmitās pozīcijas, izcīnīja astoto vietu. Tieši otrā brauciena apgrieztā starta secība ļāva „Lada" pilotam izcīnīt tik ilgi gaidīto krievu ražotāja uzvaru („Lada" šīs bija 86. WTCC sacensības).


Foto: WTCC

Pjedestālu otrajā braucienā noapaļoja „Chevrolet" pilots Toms Koronels un rallija leģenda Sebastjans Lēbs („Citroen"). Pēc Pekinas posma savas līdera pozīcijas nostiprinājis Lopezs, kurš šobrīd jau par 66 punktiem apsteidz komandas biedru Milleru. Tomēr šosezon WTCC vēl paredzēti trīs posmi (= seši braucieni), kuros vēl var maksimāli iegūt 165 punktus, tā kā cīņa par titulu vēl ir atklāta.

Interesanti, ka ar šo uzvaru „Lada" ir kļuvuši vien par septīto ražotāju, kurš kopš salona automobiļu pasaules čempionāta dibināšanas 2005. gadā izcīnījuši vismaz vienu panākumu. Pirms tam to bija iespējuši „Alfa Romeo", „BMW, „Chevrolet", „Citroen", „Honda" un „Seat". Jāatzīmē, ka pašam Hafam šis bija triumfs nu jau ar trešo ražotāju, jo pirms tam viņš bija uzvarējis pie „Chevrolet" un „Seat" spēkratu stūres.


Foto: WTCC

No zila gaisa gan šī krievu ražotāja pirmā uzvara nav nākusi, jo iepriekšējā posmā Argentīnā 2012. gada čempions Hafs vienā no braucieniem izcīnīja otro vietu. Un tieši šo komandas progresu arī Robs Hafs pēc sacensību intervijā uzsvēra: „Pirms pagājušajām sacensībām Argentīnā neviens neticēja, ka mums būtu iespēja uz šādiem rezultātiem. Tomēr mēs esam smagi strādājuši un tas izdevās. Tas pierāda komandas lielisko sniegumu, jo mūsu auto ir ievērojami uzlabojusies."

Uz nākamo gadu „Lada" WTCC projektam gatavo pilnīgi jaunu automobili Lada Vesta WTCC, ar kuru ražotājs varētu iesaistīties cīņā ne vien par uzvarām, bet arī čempiona titulu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png