profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Montoija pēc 14 gadu pārtraukuma izcīna fantastisku IndyCar uzvaru

Artūrs Virbulis 08.07.2014 - 18:59 Montoija pēc 14 gadu pārtraukuma izcīna fantastisku IndyCar uzvaru
Huans Pablo Montoija. Foto: IndyCar

Pagājušajā nedēļas nogalē ASV norisinājās kārtējais IndyCar seriāla posms, kurā savu pirmo uzvaru pēc atgriešanās svinēja bijušais F1 pilots Huans Pablo Montoija. Startējot no pirmās vietas, kolumbiešu slavenākais autosportists spēja izcīnīt uzvaru, aiz sevis atstājot „Penske" komandas biedru Helio Kastronēves.

Starp šo un pēdējo viņa uzvaru amerikāņu formulu seriālā starpā ir teju 14 gadi, kuru laikā Montoija startējis F1 un NASCAR sacīkstēs. Par šo sasniegumu, pēc kura var teikt, ka kolumbietis ir pilnībā atgriezies IndyCar, Huans Pablo Montoija, protams, ir laimīgs: „Es gribētu pateikties Rodžeram Penskem, kurš man ticēja, lai arī es tik ilgu laiku nebiju sēdējis IndyCar spēkratā. Viegli tas nebija, tieši pretēji. Tas bija grūtāk nekā vairums cilvēku domā, jo tas ir kas pilnīgi atšķirīgs nekā tas, ko es pēdējos gados biju braucis."


Montoija pirms Munoza un Kanāna. Foto: IndyCar

Tā kā par šo posmu tika piešķirti dubulti punkti, tad pēc šīs uzvaras Montoija arī pietuvojies līderiem kopvērtējumā, nu jau atrodoties ceturtajā pozīcijā un vien 55 punktus no līderiem un komandas biedriem Vila Pauera un Kastronēves. To piefiksējis arī pats Montoija, sakot, ka „uz doto brīdi mums vēl ir jāuzlabojas, jo tagad mēs esam tādā pozīcijā, lai pacīnītos par titulu".

„Es esmu atkal iedzīvojies. Ņemot vērā manu agrāko sniegumu un sniegumu pirmajā formulā un Daytona prototipos, es zināju, ka man tas izdosies. Zināju, ka man būs nepieciešams nedaudz laiks, bet, ja tev ir iespēja braukt pie Rodžera (Penskes), tad tas ir neticami. Es gan fiziski, gan mentāli smagi trenējos un tagad esmu īstajā laikā īstajā vietā. Esmu laimīgs," tā Montoija.


Vils Pauers. Foto: IndyCar

Atgriežoties pie pašām sacensībām, jāatzīmē, ka ilgu laiku (69 apļus) pirmajā vietā atradās Pauers, tomēr par Kastronēves bloķēšanu viņam tika piešķirts sods (izbraukšana cauri boksiem), kas kopā ar vēlu degvielas uzpildi beigās nozīmēja vien desmito pozīciju. Zīmīgais brīdis Montoijas uzvarā bija Pauera apdzīšana pēc restarta, kurš notika pēc tam, kad 158. aplī sagriezās Grehems Rahals un izraisīja vienīgo sacensību dzelteno karogu fāzi.

Tādējādi pēc 200 apļiem (aplis - 2,5 jūdžu ovāls) jeb 800 kilometriem bijušais F1 pilots finišēja kā pirmais, sasniedzot iespaidīgu vidējo ātrumu - 325,73 km/h. Kā jau minējām, otrajā vietā palika Kastronēves, bet trešais vēl viens kolumbietis, „Andretti" komandas pilots Karloss Munozs.

IndyCar 11. posma „Pocono INDYCAR 500" rezultāti:
1. Huans Pablo Montoija, COL, Penske-Chevrolet
2. Helio Kastronēves, BRA, Penske-Chevrolet
3. Karloss Munozs, COL, Andretti-Honda
4. Raiens Brisko, AUS, Ganassi-Chevrolet
5. Skots Diksons, AUS, Ganassi-Chevrolet
6. Saimons Pagenauds, FRA, Schmidt-Honda
7. Mihails Aļošins, RUS, Schmidt-Honda
8. Džosefs Ņūgardens, USA, Fisher-Honda
9. Marko Andretti, USA, Andretti-Honda
10. Vils Pauers, AUS, Penske-Chevrolet
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png