profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs startē no 17. vietas un izcīna pjedestālu

Artūrs Virbulis 21.04.2014 - 13:21 Lēbs startē no 17. vietas un izcīna pjedestālu
Sebastjans Lēbs. Foto: WTCC

Svētdien, 20. aprīlī, Pola Rikāra trasē (Lekasteljē, Francija) tika aizvadīts aizraujošs pasaules salona automobiļa čempionāta (WTCC) otrais posms. Ļoti interesantas šīs sacīkstes izvērtās bijušajam rallija čempionam Sebastjanam Lēbam, kuram abos braucienos bija jāstartē no beigām un jācīnās cauri peletonam.

Lēbs tāpat kā „Citroen" komandas biedrs Hose Maria Lopezs pēc kvalifikācijas nefunkcionējoša degvielas drošības vārsta dēļ tika diskvalificēti, kas nozīmēja, ka viņi no pirmās starta rindas atkrita uz abām pēdējām pozīcijām. Trešais laimīgais šajā epopejā bija trešais „Citroen" pilots Ivans Millers, kurš pirmajā braucienā attiecīgi startēja no pirmās vietas.


Pirmā brauciena starts. Foto: WTCC

Slapjajā trasē Milleram gan padevās slikts starts, kā rezultātā viņam pirmajā līkumā garām aizgāja „Honda" piloti Gabrielle Tarkvīnī un Norberts Miheličs. Tomēr tas nebija uz ilgu, jo otrā apļa sākumā Millers aizspraucās garām Miheličam, bet vienu apli vēlāk šāds liktenis piemeklēja arī Tarkvīnī. Pēc tam „Citroen" pilots aizvadīja mierīgu atlikušo braucienu un ar 12,727 sekunžu pārsvaru svinēja pārliecinošu uzvaru.

Tikmēr tieši pretējas sacensības aizvadīja Lēbs, kuram nācās izmantot visu sava Citroen C-Elysee potenciālu, lai saglābtu savas sacensības. Startējot no 17. vietas, deviņkārtējais WRC čempions jau pēc sešiem apļiem bija aizcīnījies līdz trešajai pozīcijai, tomēr tālāk vairs tik viegli negāja. Otrajā vietā atradās WTCC veterāns Tarkvīnī, kurš negrasījās tik viegli padoties kā iepriekšējie Lēba konkurenti.


Tarkvīnī pret Lēbu. Foto: WTCC

Vairākas reizes „Citroen" zvaigzne centās uzbrukt Tarkvīnī, tomēr „Honda" veterāns tos ilgu laiku spēja atvairīt. Vien divus apļus pirms sacensību beigām Lēbam izdevās veiksmīgs apdzīšanas manevrs, kas nozīmēja satriecošu otro vietu finišā. Tarkvīnī sacīkstes noslēdza kā trešais, izcīnot pirmo šīs sezonas „Honda" pjedestālu.

„Šis brauciens man sagādāja daudz prieka. Bija grūti tikt līdz pjedestālam. Miheličs bija ātrs un Tarkvīnī bija vēl ātrāks. Apdzīt nav vienkārši un viņš zināja visus trikus," tā pēc sacīkstēm Sebastjans Lēbs.


Lēbs pret Morbidelli. Foto: WTCC

Kā ceturtais finišēja no pēdējās vietas startējušais Lopezs, kuram ceļš līdz priekšai izvērtās grūtāks nekā Lēbam. Kā piektais finišu ieraudzīja „Lada" braucējs Robs Hafs, sagādājot krievu ražotājam līdz šim labāko WTCC rezultātu.

Arī otrajā braucienā „Citroen" braucēji pierādīja savu dominanci, izcīnot arī otru šīs nedēļas nogales dubultuzvaru. Šoreiz gan laimīgais bija Lopezs, kurš aizvadīja lieliskas sacensības. Startējot no pēdējās vietas, argentīniešu pilotam šoreiz veiksme stāvēja klāt, jo jau pirmajā aplī viņš pacēlās no 18. uz septīto vietu. Tālāk viņam un Milleram kārtīs iespēlēja drošības auto fāze, kurā tobrīd vadībā esošais Tjago Monteiro („Honda") zaudēja savu piecu sekunžu pārsvaru.


Foto: WTCC

Jāatzīmē, ka drošības auto trasē devās Lēba dēļ, kurš septītajā aplī aizskāra riepas un tās izmētāja pa trasi. Arī pārējās sacīkstes WTCC debitantam neizvērtās tik veiksmīgas kā pirmais brauciens, jo pēc vairākām sadursmēm, to starpā ar komandas biedru Milleru, Lēbs bija spiests finišēt vien sestajā vietā. Uzvaru izcīnīja jau minētais Lopezs, kamēr atlikušo pjedestālu nokomplektēja Millers un Monteiro.

WTCC otrā posma rezultāti (Pola Rikāra trase, Francija):
1. brauciens
1. Ivans Millers (FRA), Citroen C-Elysee, 16 apļi
2. Sebastjans Lēbs (FRA), Citroen C-Elysee, +12.727 sekundes
3. Gabrielle Tarkvīnī (ITA), Honda Civic, +15.026 sek
4. Hose Maria Lopezs (ARG), Citroen C-Elysee, +18.663 sek
5. Robs Hafs (GBR), Lada Granta, +31.393 sek

2. brauciens
1. Hose Maria Lopezs (ARG), Citroen C-Elysee, 18 apļi
2. Ivans Millers (FRA), Citroen C-Elysee, +1.886 sek
3. Tjago Mnteiro (PRT), Honda Civic, +7.994 sek
4. Gabrielle Tarkvīnī (ITA), Honda Civic, +8.459 sek
5. Mehdi Bennani (MAR), Honda Civic, +17.407 sek
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png