profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs WTCC testos uzrāda ātrāko laiku, Chevrolet pazaudē antispārnu

Artūrs Virbulis 26.03.2014 - 19:45 Lēbs WTCC testos uzrāda ātrāko laiku, Chevrolet pazaudē antispārnu
Sebastjans Lēbs. Foto: Citroen

Pagājušajā nedēļā Valensijas trasē Spānijā norisinājās kārtējie pasaules salona automobiļu čempionāta (WTCC) pirms sezonas testi. Šajā sesijā testus turpināja „Citroen" un „Honda" komandas, savukārt jaunais Chevrolet Cruze Spānijā svinēja savu debiju. Lai arī precīzi laiki netika atklāti, tapis zināms, ka ātrāko laiku testos uzrādījis tieši Sebastjans Lēbs.

Deviņkārtējais WRC čempions pie Citroen C-Elysee stūres apsteidza abus „Honda" rūpnīcas komandas pilotus Gabrielu Tarkvīnī un Tjago Monteiro. Šāds rezultāts gan nav pārsteigums, jo „Citroen" vienība jau no pagājušā gada jūlija aizvada testus, kamēr jaunais TC1 specifikācijas Honda Civic trasē ir vien divus mēnešus.


Gabriele Tarkvīnī. Foto: Honda

Lai kompensētu šo trūkumu „Honda" komanda izveidojusi atsevišķu testa vienību. „Testa vienības izveide mums ir lielas pārmaiņas. Tomēr tam būs izšķiroša nozīme, lai atbildētu uz augsto konkurences līmeni. Testa vienība automašīnu sezonas laikā varēs attīstīt. Un tas ir viens no zīmīgākajiem faktoriem vidēja termiņa panākumiem," tā „Honda" komandas vadītājs Alesandro Mariani.

Kā pēdējais jaunās WTCC paaudzes auto trasē devās Chevrolet Cruze ar Hugo Valenti un Tomu Čiltonu pie stūres. Pirmā diena gan iesākās ar kuriozu, jo no jaunā auto atdalījās iespaidīgā izmēra antispārns. Pēc šīs problēmas novēršanas gan abi piloti varēja atkal doties trasē un pēc testu veikšanas tie nespēja noslēpt sajūsmu. „Tas izskatās lieliski un brauc kā GT klases auto," tā F1 pilota Maksa Čiltona brālis Toms.


Toms Čiltons. Foto: WTCC

Jāatzīmē, ka bez minētajiem Citroen C-Elysee, Honda Civic un Chevrolet Cruze šosezon ar jauno, jaudīgāko TC1 klases spēkratu trasē dosies arī „Lada" ar savu Lada Granta modeli. Krievu vienība gan pagaidām testē savā „mājas" trasē Maņikūrā, Francijā, un ar saviem pirmajiem braucieniem ir apmierināti.

WTCC starts 2014. gada sezonai tiks dots 12.-13. aprīlī, Marokā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png