profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais F1 pilots Montoija ar lielisku sniegumu atgriežas pie formulu stūres

Artūrs Virbulis 19.03.2014 - 18:53 Bijušais F1 pilots Montoija ar lielisku sniegumu atgriežas pie formulu stūres
Huans Pablo Montoija. Foto: GM

Barberas autosporta parkā slavenais ASV IndyCar seriāls aizvadījis savus vienīgos divu dienu oficiālos pirms sezonas testus. Tajos uz starta bija arī bijušais F1 pilots Huans Pablo Montoija, kurš pēc septiņiem NASCAR gadiem atkal atgriezies pie formulas stūres.

Populārajam kolumbiešu pilotam pirmā testa diena izvērtās lieliska, jo viņš ierindojās otrajā pozīcijā, 0,068 sekundes aiz „Penske-Chevrolet" komandas biedra Vila Pauersa. Trešajā vietā trešais šīs komandas pilots Helio Kastronēves. Ceturtajā pozīcijā pagājušā gada čempions Skots Diksons ar „Ganassi-Chevrolet" formulu, bet piektajā vietā vēl viens bijušais F1 pārstāvis Takuma Sato („Foyt-Honda").


Huans Pablo Montoija savā jaunajā darba vietā. Foto: GM

Ar 55 apļiem Huans Pablo Montoija arī bija čaklākais pirmajā dienā, tomēr viņš vēl ar izteikumiem par savu sniegumu ir pieticīgs: „Es vēl arvien atrodos mācību fāzē, tomēr lēnām jau kaut kas veidojas." Pirmo dienas pusi piloti lietus dēļ trasē nevarēja doties, tādēļ 38 gadus vecais pilots otrajā dienā cerēja „uz garākiem braucieniem un braukšanu satiksmē. Tas būs svarīgi sezonas atklāšanā".

Pirmās un otrās dienas ātrākais Vils Pauers ir priecīgs par savu jauno komandas biedru: „Viņš nāk ar ļoti labām idejām un ir ļoti ātrs. No tā mēs kā komanda iegūstam, uzlabojam auto un viens no otra mācāmies. Bet kad sāksies sacīkstes, tad uzvarēs labākais."


Montoijas komandas biedrs Vils Pauers. Foto: GM

Otrajā dienā Montoija ierindojās vien devītajā pozīcijā, tomēr viņš par to īpaši nebēdājās: „Beigās mums vienkārši pietrūka trases. Tomēr es kopumā esmu apmierināts. Es esmu gatavs Sankpītai (Sanktpēterburga, Florida)." Otro vietu otrajā dienā ieņēma ar „Dale-Coyne-Honda" braucošais Džastins Vilsons, bet aiz viņa atkārtoti ierindojās Skots Diksons un Takuma Sato.

IndyCar sezonas pirmais posms 30. martā norisināsies Sanktpēterburgas (Florida) ielās. Būs interesanti vērot, vai 1999. gada Champ Car (to laiku prestižākais ASV formulu seriāls) čempions un divkārtējais F1 bronzas ieguvējs Montoija spēs uzrādīt augstus rezultātus un, iespējams, savos 38 gados cīnīties par IndyCar čempiona titulu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png