profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija leģenda Lēbs izbauda mierīgo ziemu un strādā pie startiem

Artūrs Virbulis 18.02.2014 - 17:46 Rallija leģenda Lēbs izbauda mierīgo ziemu un strādā pie startiem
Sebastjans Lēbs pie sava jaunā spēkrata. Foto: Citroen

Pēc diviem mēnešiem tiks dots starts pasaules salona automobiļu čempionāta (WTCC) 2014. gada sezonai, kurā redzēsim arī ilgi gaidīto deviņkārtējā WRC čempiona Sebastjana Lēba debiju. Līdz tam gan rallija leģendai vēl priekšā neskaitāmi testi, to starpā starta mēģinājumi.

Cik testa kilometrus viņš šoziem aizvadījis, droši vien nezina pats Lēbs. Pēdējos mēnešos par viņa otro mājvietu ir kļuvis Citroen C-Elysee WTCC kokpits. „Laiks tā vien skrien. Ir jau februāra vidus. Es arvien vairāk iejūtos šajā visā. Attīstība iet uz priekšu labi un mēs strādājam arī pie tādām īpašām lietām kā starta mēģinājumiem," tā Sebastjans Lēbs savā mājaslapā.

Starts jaunajā WTCC sezonā būs īpaši svarīgs, jo sākot ar 2014. gadu vairs nebūs lidojošie, bet gan stāvošie starti. Lai arī Citroen testa programma norit labi, bijušajam rallija pilotam pietrūkstot konkurences: „Man ir laba sajūta, bet mums pietrūkst salīdzinājuma dati. To, kur mēs atrodamies, droši vien redzēsim vien sezonas atklāšanā."


Foto: Red Bull

Tā kā 2014. gadā uz starta stāsies pilnīgi jaunas paaudzes WTCC bolīdi, kas būs jaudīgāki un ātrāki, salīdzināt savus apļu laikus ar pagājušajiem gadiem nav vērts. Sākot ar janvāri gan testus uzsākusi arī Honda, drīzumā savus pirmos braucienus trasē aizvadīs arī Lada komanda. Kā pēdējie trasē ar savu 2014. gada modeli plāno doties Chevrolet, kuriem atšķirībā no pārējiem trīs nav ražotāja atbalsta.

Neraugoties uz testiem, kopumā šī Lēbam bijusi salīdzinoši mierīga ziema. „Šī ir pirmā reize pēdējos desmit gados, kad es vairākus mēnešus neesmu aizvadījis autosporta sacensības. Šo iespēju es, protams, pilnībā izmantoju, paralēli pēc labākās sirdsapziņas ar Citroen gatavojoties WTCC," tā par savu mierīgo ziemu bijušais WRC pilots.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png