profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules čempiona dēls iet tēva pēdās

Mārtiņš Jankovskis 14.02.2014 - 06:03 Pasaules čempiona dēls iet tēva pēdās
Gronholms juniors. Foto: rallysport.hu

Bieži ir tā, ka daudzu sportistu atvases nolemj iet vecāku pēdās. Arī rallijā šī ir ierasta parādība, kad bērni nolemj iet vecāku pēdās. Kā ziņo portāls maxrally.com, tad divkārtējā pasaules rallija čempiona Markusa Gronholma dēls Niklas Gronholms gatavojas rallija debijai.

17 gadus vecais sportists jau sen grib izmēģināt spēkus rallija sacensībās, tāpēc šobrīd viņš kopā ar tēvu uzsācis būvēt savu pirmo mašīnu – Toyota MR2. Ar šo mašīnu sākumā plānots braukt vairākās sacensībās Somijā, ieskaitot autokrosu, lai vēlāk varētu debitēt rallijā.


Toyota MR2 automašīna. Foto: buzzybeeforum.nl

Līdz šim Gronholms juniors startējis kroskartu sacensībās, kā arī piedalījies kartinga sacensībās, kas notiek uz grants seguma. Tieši šādā disciplīnā savus pirmos soļus autosportā sper 2003. gada WRC čempiona Petera Solberga dēls Olivers.


Gronholms WRC sacensībās.

''Ir tikai viens veids, lai redzētu, cik labs tu esi. Un tas ir pamēģināt piedalīties,'' saka Markuss Gronholms. ''Šī iemesla dēļ mēs būvējam Toyota mašīnu, lai redzētu, kur un cik tālu mēs ar to varam tikt. Tā būs parasta mašīna, taču ātra, ar kuru būs jautra braukšana. Sākumā plāns ir startēt autokrosā, bet pēc tam jau redzēsim, kur vedīs ceļi. Domāju, ka viņš (Niklas) vairāk interesējas un skatās uz rallija pusi. Viena lieta gan ir skaidra – sagatavot mašīnu prasa daudz smagāku darbu nekā, kad es braucu,'' nobeidz Gronholms.


Reinis Nitišs apkēris savu treneri Gronholmu (vidū). Foto: facebook.com/OlsbergsMse

Jāatgādina, ka šosezon pasaules rallijkrosa čempionātā Reini Nitišu un viņa komandas biedru Andreasu Bakerūdu trenēs WRC leģenda Markuss Gronholms, kā arī Lielbritānijas Salonauto čempionāta (BTCC) pērnais čempions Endrjū Džordans.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png