profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Irvains: Kad Raikonens ir piedzēries, viņš man dažreiz zvana

Artūrs Virbulis 19.12.2013 - 17:55 Irvains: Kad Raikonens ir piedzēries, viņš man dažreiz zvana
Edijs Irvains mūsdienās. Foto: Sutton

Vieni no agresīvākajiem pirmās formulas komentētājiem ir tieši bijušie F1 piloti kā, piemēram, īrs Edijs Irvains. 2002. gadā karjeru beigušais braucējs nesenā intervijā atzinis, ka vienīgais braucējs, ar kuru viņam no F1 vēl ir kontakts, ir Kimi Raikonens, tāpat arī viņš kritizējis gan Luisu Hamiltonu, gan nākamā gada F1 jauninājumus.

Jāsāk gan ar to, ka Edijs Irvains, kurš savu lielāko naudu nopelnījis nevis pirmajā formulā, bet gan ar ieguldījumiem nekustamajos īpašumos, vairs īpaši nesekojot līdzi F1 notikumiem: „Katrs sportā savu darbu dara tikai un vienīgi sev, un es viņiem tajā novēlu daudz laimes. Es sacīkstēm gandrīz vairs nesekoju, jo man pašam ir daudz ko darīt. Tad es labāk paskatos „Discovery" kanālu."

Tikai ar vienu aktuālo F1 pilotu Irvainam esot kontakts. „Kimi Raikonens, kad ir piedzēris, man dažreiz zvana visneiedomājākamajos laikos," vaļsirdīgs par kontaktu ar somu F1 zvaigzni ir īru pilots. Šāda saikne starp abiem nav nekāds pārsteigums, jo tāpat kā Raikonens arī Irvains savos aktīvajos F1 gados bija zināms kā liels ballīšu mīļotājs.

Lai arī pats viņš vairs neseko līdzi F1, viņš uzskata, ka priekš bērniem pirmā formula ir svarīga, jo tā „viņiem parāda, ka tev ir smagi jāstrādā, lai kaut kad kļūtu labs un gūtu panākumus". Šobrīd gan Irvainu kaitina Sebastiana Fetela dominance un tas, ka neviens ar viņu nespēj konkurēt: „Es domāju, ka Luis (red.piez. Luiss Hamiltons) kaut kā ir pazaudējies, jo viņš ir pārāk pievērsies šovbiznesam. Viņa starts F1 bija fantastisks, viņa talants elpu aizraujošs. Tomēr tad viņš gribēja kļūt par aktieri, reperi vai ko tamlīdzīgu..." 48 gadus vecais īrs piebilst, ka viņš kā vienīgos, kas varētu izaicināt Fetelu, redz jau minēto Hamiltonu un Fernando Alonso.


Irvains ar Šūmaheru 1998. gadā. Foto: AP

Neraugoties uz Fetela neskaitāmajiem rekordiem, Irvains neuzskata „Red Bull" pilotu par tik spēcīgu kā savu bijušo komandas biedru Mihaelu Šūmaheru: „Fetela rekordi ir ievērojami, tomēr viņam atšķirībā no Mihaela katru gadu ir bijis labākais auto. Kad Mihaels bija izcīnīja pirmos divus titulus, viņam kļuva garlaicīgi. Un viņš domāja: „Iešu uz „Ferrari" un uzbūvēšu komandu no jauna.: Tas bija patiešām apbrīnas vērti."

Šūmaheram vajadzēja piecus gadus, lai izcīnītu ar „Ferrari" titulu, turpretim Fetels vienkārši paliek „Red Bull" un turpina izcīnīt titulus: „Es vienkārši neredzu, ko viņš grib pierādīt. Ok, viņš sakrāj pāris čempiona titulus, bet hei - kuru tas interesē?"

Edijs Irvains mēli aiz zobiem netur arī jaunā dubulto punktu noteikuma jautājumā, viņš uzskata par ārprātīgu. „Es domāju, ka pirmā formula ir nogājusi no ceļa. Tas man ir licis pieņemt lēmumu neskatīties vairs nevienas sacīkstes, līdz šis noteikums tiks atcelts. Tas ir vienkārši apkaunojoši. Viņiem vajadzētu kaunēties. Es visā savā dzīvē vēl neesmu dzirdējis šādu joku," teju nevaldāms jautājumā par to, ka nākamā gada pēdējā posmā pilotiem tiks piešķirts dubults punktu skaits, ir izbijušais F1 pilots.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png