profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko aizvadījis testus ar 600 Zs jaudīgo Audi R8 LMS FIA GT auto (FOTO)

Go4speed 13.12.2013 - 15:51 Calko aizvadījis testus ar 600 Zs jaudīgo Audi R8 LMS FIA GT auto (FOTO)
Konstantīns Calko

Kā portālam pastāstīja Calko preses pārstāvis Juris Dargēvičs, tad Latvijas autosporta uzlecošā zvaigzne Konstantīns Calko šonedēļ Portugālē aizvadīja testu braucienus ar "Audi R8 LMS Ultra" sacīkšu auto, ar kādu tiek startēts pazīstamajā FIA GT čempionātā.

Konstantīns Calko šogad "Radical Masters Euroseries" čempionātā izcīnīja otro vietu un pirms dažām nedēļām debitēja pasaules salonautomobiļu čempionātā (WTCC), aizvadot sacensības Makao trasē. Šonedēļ sportists devās uz Portugāli, lai Eštorilas sacīkšu trasē piedalītos testu braucienos, uz kuriem viņu uzaicināja "Team Novadriver" komanda, kas aizvadītajā sezonā kļuva par čempioniem.


Calko automašīna. Foto: No D.Steponaviča personīgā arhīva

"Nebiju domājis, ka šis auto būs tik viegls un ātrs," stāsta Konstantīns Calko. "Pirmos piecus apļus nevarēju pierast pie tā, ka, izbraucot no līkumiem, ir tik liela jauda. Šim "Audi" motorā slēpjas 600 zirgspēki un tas aprīkots ar dažādām interesantām papildus sistēmām."

Eštorilā, kur no 1984. līdz 1996. gadam norisinājās Formula 1 sacensību posms, Calko iepriekš vēl nebija braucis.

"Kopumā veicu vairāk nekā 30 apļus, kuru laikā iepazinos ar mašīnu un sapratu, ka ar to braukt ir pat interesantāk nekā "SEAT Leon WTCC" sacīkšu auto," secina Calko. "Jau 13. vai 14. aplī spēju pabraukt ar tādu ātrumu, kāds parasti sacensību laikā ir līderiem, taču manas riepas tobrīd nepavisam nebija jaunas. Ar rezultātiem, ko uzrādīju, esmu apmierināts."

Sākot ar 2014. gadu FIA GT čempionāts galvenā sponsora dēļ tiks saukts par "Blancpain Sprint Series". Sezona sāksies aprīlī un posmi notiks tādās vietās kā Nogaro, Brendsheča, Zandvorta, Slovākija, Algarve, Navara un Baku.


Calko automašīna. Foto: No D.Steponaviča personīgā arhīva

Šogad čempionātā uzvarēja Stefans Ortelli un Lorēns Vanthors, kuri startēja tieši ar šādu automobili. Arī vicečempioni Frenks Stiplers un Edvards Sandstrēms brauca ar "Audi R8 LMS Ultra". Jāpiemin, ka ar katru mašīnu sacensībās pārmaiņus startē divi piloti. Savukārt "Team Novadriver" komandas braucēji Sezārs Kampaniko un Karloss Vierira kļuva par čempioniem "Pro-Am" kausa izcīņā, kur katrā ekipāžā viens no pilotiem ir "amatieris".

"Ar ātrumu, ko parādīju, būtu pietiekami, lai šajā čempionātā brauktu pirmajā desmitniekā," atklāj Calko. "Komanda bija ļoti pārsteigta, jo pēdējā aplī, ko veicu, sāka nedaudz līt, taču vienalga spēju uzrādīt vēl labāku rezultātu nekā iepriekš. Līdz "pole position" laikam pietrūka tikai nedaudz vairāk par 2 sekundēm, kas nav daudz. Man patika! Šis auto ir ātrs ne vien taisnēs, bet arī līkumos. Vēl gan nav zināms, vai piedalīšos šajā čempionātā, taču zinu, ka mans draugs Marko Asmers brauks ar "Mercedes SLS" un man patiešām gribētos pacīnīties ar bijušo F1 testpilotu."

Šogad FIA GT čempionātā startēja arī tādi pazīstami autosportisti kā Sebastjans Lēbs, Karuns Čandoks, Rikardo Zonta un citi.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png