profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Leģendārais Brauns atkāpjas no Mercedes F1 komandas vadītāja amata

Artūrs Virbulis 28.11.2013 - 11:45 Leģendārais Brauns atkāpjas no Mercedes F1 komandas vadītāja amata
Ross Brauns. Foto: AP

Šis rīts pirmajā formulā iesākās ar skaļu, bet jau sagaidāmu paziņojumu - „Mercedes" F1 komandas vadītājs Ross Brauns šī gada beigās vienību pametīs. Viņa vietā komandu turpmāk vadīs par finansēm atbildīgais direktors Toto Volfs un par tehniku atbildīgais Pedijs Lovs.

Pēdējos mēnešos jau vairākkārtēji izskanēja baumas par to, ka viena spilgtākajām F1 personībām Ross Brauns šīs sezonas izskaņā pametīs „Mercedes", un tagad tas ir apstiprinājies arī oficiāli. „Svarīgākais šajā lēmumā atkāpties no komandas vadītāja amata bija atrast īsto laiku, lai spētu nodrošināt komandas panākumus arī nākotnē. Mēs šī gada laikā veicām aizvietošanas plānu, kuru esam gatavi arī tagad ieviest. Tagad jauna vadības komanda, kas sastāv no Toto un Pedija, varēs pārņemt manis vadītās sfēras," lakonisks par savu atkāpšanos ir Ross Brauns.

Brauns pēdējo gadu laikā ir piedalījies pamatīgās komandas pārmaiņās, kuru laikā „Mercedes" veicis ievērojamas investīcijas gan personālā, gan fabriku infrastruktūrā: „Esmu lepns par to, ka varēju palīdzēt likt pamatu nākotnes panākumiem." Par to, kādēļ viņš tieši pēc šīs sezonas pamet komandu, Brauns atbild sekojoši: „2014. gadā pirmajā formulā sāksies jauna ēra, un tādēļ mēs kopīgi nonācām pie tā, ka šis ir īstais laiks, lai vienlaikus uzsāktu jaunu ēru arī komandas vadībā, tādējādi nodrošinot komandas konkurētspēju arī nākamajos gados."


Brauns ar Šūmaheru "Ferrari" laikos. Foto: Getty

Turpinājumā gan viņš kļūst nedaudz emocionālāks, sakot, ka „es šajā komandā tās dažādajās formās (red.piez. Honda, Brawn GP, Mercedes) pēdējās sešās sezonās esmu piedzīvojis savas karjeras visneaizmirstošākos momentus". Informācija par to, ko bijušais „Ferrari" tehniskais direktors un drīzumā nu jau arī bijušais „Mercedes" vadītājs plāno darīt nākotnē, šajā paziņojumā netika izplatīta. Tomēr pēdējo nedēļu laikā Brauns, kurš tiek uzskatīts par vienu no Mihaela Šūmahera grandiozo panākumu atslēgām, sasaistīts ar vairākām F1 komandā, to starpā arī „Ferrari".

Daimler AG un Mercedes-Benz Cars vadītājs Dīters Ceče F1 komandas vadītāja aiziešanu skaidro sekojoši: „Pagājušajā ziemā mēs ar Niki Laudas palīdzību pārstrukturizējām mūsu F1 projekta menedžmentu. Sākot ar Toto Volfa pārliecināšanu par visu Mercedes autosporta aktivitāšu vadīšanu un beidzot ar Pedija Lova (red.piez. bijušais McLaren tehniskais direktors) nolīgšanu. Tādējādi mēs ieguvām skaidru nākotnes plānu laikam, kad Ross nolems atkāpties no sava pozīcijas. Es vēlos personīgi pateikties Rosam par viņa mierīgo un suverēno stilu, ar kuru viņš kopš 2010. gada vadīja mūsu rūpnīcas komandu, un par to, ka ir nenoliedzami devis lielu ieguldījumu mūsu nākotnes panākumos. Novēlu viņam visu to labāko."
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png