profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Arī Brazīlijas lietus netraucē Fetela dominanci kvalifikācijā

Go4speed 23.11.2013 - 20:00 Arī Brazīlijas lietus netraucē Fetela dominanci kvalifikācijā
Foto:  Scanpix/AP

Sebastians Fetels („Red Bull") izcīnījis pārliecinošu uzvaru ļoti slapjajā Brazīlijas F1 Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā, kur apli veica par vairāk nekā sešām sekundes desmitdaļām ātrāk par savu tuvāko sekotāju Niko Rosbergu („Mercedes").

Tajā pat laikā trešās vietas ieguvējs Fernando Alonso („Ferrari") Fetelam zaudēja jau vairāk nekā sekundi ātrākajā aplī, kaut arī pēdējos kvalifikācijas apļa līkumos kļūdījās un bija spiests izbraukt no trases.

Pirmās divas kvalifikācijas kārtas notika pēc ierastā laika grafika, tomēr trešā daļa aizkavējās, jo pirms tam no trases izlīdēja Serhio Peress („Mclaren") un pagāja laiks kamēr darbinieki spēja formulu aizgādāt drošā vietā. Tad sākās pamatīgs lietus un drošības mašīna vairākkārtīgi devās trasē, lai pārbaudītu apstākļus, līdz atļāva kvalifikāciju turpināt.

Uzvarētāja komandas biedrs Marks Vēbers arī atpalika par vairāk nekā sekundi, kas pietika, lai izcīnītu ceturto vietu, kamēr Luiss Hamiltons („Mclaren") piektajā vietā par spīti tam, ka pēc treniņbraucieniem apgalvoja, ka slapjos laika apstākļos formula ir nekonkurētspējīga.

Sestais kvalifikāciju noslēdza Romēns Grožāns, kurš kvalifikācijā izvēlējās mazliet atšķirīgu taktiku. Braucot pirmajā lidojošajā trešās kvalifikācijas kārtas aplī, francūzis pirmajos divos sektoros bija visātrākais, taču izvēlējās doties boksos bez kontroles laika un uzlikt pusslapjā laika riepas. Pirmajā ātrākajā aplī Grožāns tiešām par sekundi bija ātrāks, taču noslēgumā tikai sestais.

Tālāk kvalificējās nākamā gada Fetela komandas biedrs Daniels Rikiardo („Toro Rosso") un viņa komandas biedrs Žans Ēriks Vernjē, kurš tikai par mata tiesu iekļuva otrajā kvalifikācijas kārtā.

Devītajā vietā Felipe Masa („Ferrari") un desmitais Niko Hulkenbergs („Sauber").

Brazīlijas Lielās balvas izcīņa notiks rīt, kad pulksten 18.00 pēc Latvijas laika noskaidrosies sezonas galīgais punktu un vietu sadalījums čempionātā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png