profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai Ferrari atgriezīsies Šūmahera kompanjons?

Artūrs Virbulis 23.11.2013 - 13:02 Vai Ferrari atgriezīsies Šūmahera kompanjons?
Ross Brauns "Ferrari" laikos. Foto: AP

„Mercedes" F1 komandas vadītājs Ross Brauns ir viena no spilgtākajām F1 personībām, jo tieši viņš tiek uzskatīts par vienu no stūrakmeņiem Šūmahera „Ferrari" laika panākumos. Tomēr pēdējos mēnešos nerimst diskusijas par to, vai Brauns arī nākamgad vadīs „Mercedes" vienību, līdz ar to katru nedēļu parādās spekulācijas par viņa nākotnes plāniem. Jaunākā no tām ir versija par atgriešanos „Ferrari" vienībā.

Brauns ir vadījis „Mercedes" komandu kopš tās atgriešanās pirmajā formulā 2010. gadā, tomēr gaidītie panākumi un cīņa par čempiona tituliem līdz šim ir izpalikuši. Tādēļ nav brīnums, ka šosezon jau vairākkārt ir izskanējušas baumas par viņa aiziešanu no komandas vadītāja posteņa. Tā kā „Mercedes" jautājumu par Brauna nākotni visu laiku atliek, presē izskan aizvien jauni varianti un piedāvājumi.

„Mercedes" vadītāja vārds jau bijis sasaistīts ar „Williams", „Honda" un „McLaren" komandām, tomēr jaunākā versija paredz Brauna atgriešanos „Ferrari" vienībā. Interesanti, ka paši itāļi neizslēdz versiju, ka no 1997. līdz 2006. gadam „Ferrari" strādājošais inženieris varētu atgriezties pie sarkanajiem.


"Ferrari" vadītājs Stefano Domenikali. Foto: Reuters

Aktuālais itāļu komandas vadītājs Stefano Domenikali pat būtu gatavs upurēt savu vietu par labu Braunam. „Protams. Ja tas izrādītos labākais risinājums, tad es par šādu soli simtprocentīgi izšķirtos jau rītdien. Es gribu panākt, lai „Ferrari" atkal uzvar. No mūsu skatu punkta čempiona titulu skaits varēja būt arī 2:2, nevis 0:4 (red.piez. par labu „Red Bull"). Tās bijas detaļas, kas radīja atšķirību," tā „Ferrari" aktuālais komandas vadītājs Stefano Domenikali.

Runām par slavenā Brauna atgriešanos itāļu sastāvā ir pamats, jo šajā nedēļas nogalē starp Braunu un Domenikali jau notikusi tikšanās. Un ne pirmā šāda veida. Turpinot Domenikali atzīst, ka „man ir ļoti liela cieņa Rosa priekšā. Pirmām kārtām kā pret draugu, tomēr vienlaikus arī kā pret profesionāli". Ja tik tiešām Brauns atgriezīsies „Ferrari", tad viņš īsā laika posmā pēc tehniskā direktora Džeimsa Alisona un pēdējā „Ferrari" čempiona Kimi Raikonena būtu jau trešais cilvēks, kas atrod ceļu atpakaļ pie itāļiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png