profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igauņu F1 cerība tuvu tam, lai atgrieztos autosportā

Artūrs Virbulis 22.11.2013 - 10:19 Igauņu F1 cerība tuvu tam, lai atgrieztos autosportā
Marko Asmers. Foto: British F3 Media

Starptautiskie autosporta mediji ziņo, ka labākais igauņu autošosejas pilots, bijušais „BMW Sauber" un „BMW Williams" F1 komandu testa pilots Marko Asmers ir tuvu tam, lai nākamgad startētu vienā no prestižākajiem autošosejas izturības seriāliem „Blancpain GT Series".

Asmers bija pirmais igaunis, kas testējis F1 bolīdu, savukārt viņa karjeras augstākais punkts bija 2007. gadā, kad viņš izcīnīja „British Formula 3" čempiona titulu un pēc tam kļuva par F1 testa pilotu. Tomēr pēc tam, kad F1 tika ievērojami ierobežoti testi, ātrākais igaunis palika bez darba. 2010. gada sākumā tika paziņots, ka tobrīd 25 gadus vecais autosportists beidz savu karjeru.

Pēdējos gados Asmers strādājis par braukšanas instruktoru, piedalījies dažādos testos un arī pāris sacensībās, tomēr tagad izskatās, ka viņa autosportista karjera atkal varētu uzņemt apgriezienus. „Blancpain GT Series" startējošā „Fortec" komanda, kas sacīkstēs piedalās ar Mercedes SLS AMG GT3 spēkratiem, ir izrādījuši gatavību noslēgt līgumu ar igauņu pilotu.


Blancpain GT Series. Publicitātes foto.

„Mēs esam tuvu tam, lai darīt kaut ko. Mēs gribam viņu savā mašīnā un mēs kopā strādāsim pie tā, lai to izdarītu," tā „Fortec" komandas vadītājs Ričards Dutons. Marko Asmers, protams, ir sajūsmā par šādu piedāvājumu: „Es būtu ļoti priecīgs. Es ceru, ka mēs spēsim vienoties. „Fortec" komandu zinu jau deviņus gadus un vienmēr man ir bijusi liela cieņa pret šiem puišiem."

„Blancpain GT Series" seriāls ar FIA atbalstu tika dibināts 2011. gadā un, lai arī tas ir tik jauns, tas ir ieguvis lielu popularitāti. Uz starta iziet vizuāli pievilcīgi GT3 klašu spēkrati, piemēram, Aston Martin Vantage, Audi R8, Ferrari 458 Italia u.tml. Šogad tika aizvadīti pieci posmi, to starpā klasiskās Spa 24 stundu sacīkstes. Katrā no posmiem uz starta iziet ap 60 spēkratiem, veidojot spēcīgu un līdzvērtīgu dalībnieku sastāvu. Atsevišķos posmos šogad startējis arī bijušais F1 pilots Bruno Senna.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png