profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Olimpiskā čempione: Šī bija viena no smagākajām lietām, ko jebkad esmu darījusi

Go4speed 22.11.2013 - 06:08 Olimpiskā čempione: Šī bija viena no smagākajām lietām, ko jebkad esmu darījusi
Emija Viljamsa saņem buču no Tonija Žardīna. Foto: zimbio.com

Aizvadītajā Velsas WRC rallijā uz starta izgāja britu olimpiskā čempione Emija Viljamsa, kura 2010. gadā Vankūveras Olimpiskajās spēlēs pārliecinoši triumfēja skeletona sacensībās. Šī sportistei bija debija WRC, jo pirms tam viņa kopā ar ekipāžas pilotu Toniju Žardīnu, kurš rallijā brauc kopš 1991.gada, bija piedalījusies četros vietējos rallijos.


Foto: wrc.com

Rallijs ekipāžai iesākās ne tā, kā gribētos, jo trases pierakstu otrajā dienā Viljamsa apslima un izlaida trases pierakstīšanu. Bet, kad rallijs sākās, stūrmanes veselība uzlabojās un viņa varēja iziet uz starta. Pēc pirmās dienas nakts posmiem ekipāža kopvērtējumā ierindojās 36. vietā, bet klasē 3 tā bija otrajā pozīcijā. Pēc otrās dienas Žardīns/Viljamsa pārņēma vadību klasē, ko arī izdevās nosargāt līdz pat rallija beigām.

''Šīs bija vienreizējas dienas,'' iesāk Emija Viljamsa. ''Brīžiem gāja ļoti traki, kā arī bija ļoti smagi. It sevišķi svētdien, kad bija jāmaina riepa. Taču, ja godīgi, tad man patika katra minūte, ko pavadīju šajā rallijā. Plāns bija sasniegt finišu, un mēs to paveicām. Atkārtošos – man tas ļoti patika, tāpēc redzēsim, ko mēs varam izdarīt tālākā nākotnē.''


Foto: 6righttightens.com

Jāpiezīmē, ka ekipāžai rallija laikā nebija tikai problēmas ar riepu, kas bija jāmaina, bet arī bija turbo problēmas. Tāpat ekipāžai kādā brīdī sabojājās sarunas iekārta, kas nozīmēja to, ka Viljamsai bija jābļauj vai ļoti skaļi jārunā, lai lasītu pilotam stenogrammu.

''Šī, iespējams, bija viena no smagākajām lietām, ko jebkad esmu darījusi. Taču labprāt to kādreiz atkārtotu,'' nobeidz 31 gadu vecā sportiste.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png