profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Hirvonena stūrmanis: Manas kļūdas dēļ piedzīvojām ļoti smagu avāriju (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 16.11.2013 - 06:29 Hirvonena stūrmanis: Manas kļūdas dēļ piedzīvojām ļoti smagu avāriju (VIDEO)
Hirvonena automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter

Velsas rallijā pēc pieciem posmiem ceturtajā vietā atradās somu rallija braucējs Miko Hirvonens, kurš līderim Ožjē zaudēja pusminūti. It kā daudz, bet tajā pašā laikā šis deficīts bija tāds, ko varēja atspēlēt. Diemžēl sestajā posmā Hirvonens piedzīvoja savu otro avāriju šogad.


Hirvonens pēc avārijas.
Foto: Twitter

''Īstenībā mans stūrmanis Jarmo Lehtinens pieļāva mazu kļūdu. Tas bija garš un ātrs līkums, kas beigās kļuva nedaudz lēnāks. Viņš to vietu stenogrammā nenolasīja līdz galam, tāpēc turpināju braukt ar sesto ātrumu. Tikai pēc tam pamanīju, ka ir pa ātru, taču bija jau par vēlu. Šī bija smaga avārija,'' saka 2007. gada Velsas rallija uzvarētājs Miko Hirvonens.


Hirvonena automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter

''Avārijas brīdī izkrita logs, tāpēc mums sejā trāpīja gan akmeņi, gan dubļi. Mašīna ir pilna ar dubļiem. Domāju, ka dubļi ir vairāk mašīnas iekšienē nekā ārpusē,'' nobeidz Hirvonens.

Uzreiz pēc negadījuma pilnībā vainu uz sevis uzņēmās Hirvonena stūrmanis. ''Tā bija mana kļūda,'' portālam maxrally.com saka Jarmo Lehtinens. ''Nevaru izskaidrot kāpēc, bet zinu, kas notika. Bija ātrs un plats labais līkums, kurš pārgāja uz vidēji ātru. Es pateicu: ''Garš un plats labais, labais." Pēc brīža tikai nojautu: ''F... es taču nepateicu līdz galam to līkumu. Pateicu pēc tam, bet bija par vēlu un mēs sākām kūleņot."


Automašīnas salons pēc avārijas. Foto: Twitter

''Dažreiz normālā dzīvē tu gribi pateikt ''Jā", bet pasaki ''Nē". Nezinu, kas notika. Tiešām nevaru izskaidrot. Mums tajā vietā bija jābrauc ar piekto ātrumu, bet mēs braucām ar sesto,'' turpina stūrmanis.

''Tiklīdz biju izkāpis no mašīnas, tā uzreiz Hirvonenam pateica, ka tā bija mana kļūda, uz ko Hirvonens uzreiz atbildēja. ''Beidz taču. Cik es kļūdas esmu pieļāvis?" Tas runā par mūsu savstarpējām attiecībām. Visu cieņu viņam par to," nobeidz Lehtinens.


Kubicas automašīna pēc avārijas. Foto: Twitter

Tāpat avāriju piedzīvoja vēl viens Citroen komandas pilots Roberts Kubica, kurš, atšķirībā no Hirvonena, spēs turpināt ralliju pēc Rally 2 sistēmas. ''Nenovērtēju saķeri bremzēšanas joslā. Kad bremzēju, tad nobloķēju priekšējos riteņus. Centos iztaisnot mašīnu ar rokasbremzes palīdzību, taču mēs līkumā iebraucām pārāk plati un apgāzāmies. Žēl, jo tobrīd nebraucu ļoti ātri. Ceru, ka spēšu turpināt ralliju, jo bojājumi nav lieli,'' uzreiz pēc avārijas teica Roberts Kubica.

Hirvonena avārija:


Kubicas avārija:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png