profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šūmahers Lotus iedod kurvīti, pēdējos divos posmos startēs Kovalainens

Artūrs Virbulis 14.11.2013 - 09:47 Šūmahers Lotus iedod kurvīti, pēdējos divos posmos startēs Kovalainens
Mihaels Šūmahers. Foto: Getty images

Vakar pašā vakarā autosporta portālus visā pasaulē pāršalca ziņa, ka „Lotus" kā Kimi Raikonena aizvietotāju uz pēdējiem diviem posmiem vēlas iegūt Mihaelu Šūmaheru. Tomēr septiņkārtējais F1 čempions no šīs iespējas esot laipni atteicies.

Kopš kļuva zināms, ka „Lotus" zvaigzne Raikonens, kurš pēc šīs sezonas atgriezīsies „Ferrari" vienībā, muguras operācijas dēļ izlaidīs pēdējos divus posmus, uzplauka diskusijas par to, kurš ASV un Brazīlijā varētu aizstāt vēso somu. Kā reālākā kandidatūra visu laiku figurēja pieredzējušais somu pilots Heiki Kovalainens, kurš šosezon palicis bez vietas pirmajā formulā.

Pēc tam, kad „Lotus" un Kovalainena sadarbība tika apstiprināta kā gandrīz droša, vairākos autosporta portālos parādījās ziņa par to, ka „Lotus" vēlējies uz pēdējiem diviem sezonas posmiem Raikonena formulā iesēdināt leģendāro Šūmaheru, tomēr, kā pavēstīja viņa menedžere Sabīne Kēma, tad „fiziskā forma to būtu atļāvusi, tomēr viņš ir piezemējies savā jaunajā dzīvē".


Heiki Kovalainens. Foto: Getty images

44 gadus vecais pilots, kurš pagājušajā gadā otro reizi pielika punktu savai F1 karjerai, otrdien kādā pasākumā atzina, ka „šogad jau ir bijuši piedāvājumi" startēt pirmajā formulā. Lai arī cik ļoti viņa līdzjutēji viņu vēlētos redzēt vēlreiz pilotējam F1, Mihaels Šūmahers pirms pusgada jau skaidroja, ka „pirmā formula manā dzīvē vēl ir, bet citādākā formā. Bija skaisti kopā ar Korinu (red.piez. Šūmahera sieva) skatīties sacīkstes un būt viņas privatājam TV komentētājam".

Kā ziņo autosport.com, tad „Lotus", Kovalainens un „Caterham", kur somu pilots šogad ir testa pilota lomā, jau praktiski ir vienojušies par viņa startu pēdējos divos posmos. Pietrūkst vēl pēdējie paraksti, lai abas puses varētu oficiāli paziņot par Kovalainena atgriešanos pirmās formulas starta sarakstos.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png