profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Masa paraksta līgumu ar leģendāro Williams vienību

Artūrs Virbulis 11.11.2013 - 18:19 Masa paraksta līgumu ar leģendāro Williams vienību
Felipe Masa. Foto: Ferrari

Pirmdienas pēcpusdienā „Williams" F1 komanda apstiprinājusi, ka pagaidām vēl „Ferrari" startējošais brazīlietis Felipe Masa uz nākamajām divām sezonām pievienosies britu vienībai. Tāpat arī paziņots, ka vietu komandā saglabās jaunais somu talants Valterī Botas, līdz ar to venecuēlietis Pastors Maldonado nākamgad startēs citā komandā.

Pēc tam, kad kļuva zināms, ka „Ferrari" 2014. gadā atgriezīsies 2007. gada čempions Kimi Raikonens, sākās lielas spekulācijas par to, vai un kur nākamgad startēs vienīgais brazīliešu F1 pilots Felipe Masa. Viņa vārds tika saistīts ar vairākām komandām, to starpā „Lotus", „Sauber" un „Force India", tomēr beigu beigās viņš ir nonācis „Williams" vienībā.


Williams šosezon līdz šim izcīnījuši vien vienu punktu. Foto: AP

„Williams ir viena no veiksmīgākajām un svarīgākajām komandām pirmās formulas vēsturē. Kad es biju bērns, es sapņoju par braukšanu „Williams", „Ferrari" vai „McLaren", un es esmu priecīgs, ka pēc sava „Ferrari" laika varēju parakstīt līgumu ar vēl vienu F1 ikonu," priecīgs par jauno līgumu ir 32 gadus vecais Felipe Masa.

Tādējādi Masa seko tādiem tautiešiem kā Nelsonam Pikē, Airtonam Sennam un Rubenam Baričello, kuri arī ir startējuši tradīcijām bagātajā „Williams" komandā: „Ir skaisti, ka daži no labākajiem brazīliešiem ir startējuši „Williams" un izveidojuši spēcīgu nacionālu saiti ar komandu." Pēdējos trīs gadus gan agrākā čempionu vienība rezultātos ir dzīvojusies pa lejas galu, tomēr Masa līdz ar jaunajiem turbo dzinējiem un noteikumu maiņām saskata iespējas: „Ar tik lielām noteikumu izmaiņām uz 2014. gadu, es ceru, ka varēšu izmantot savu pieredzi, lai palīdzētu komandai šos grūtos laikus atstāt aiz muguras."


Frenka Viljamsa lielākais mērķis ir redzēt savu komandu atkal uzvaram. Foto: Williams

Laimīgs par jauno komandas biedru ir ne vien Valterī Botas, bet arī komandas izveidotājs un patrons Frenks Viljams: „Mēs esam laimīgi, ka drīkstam sveikt Felipi ar pievienošanos „Williams" ģimenei. Viņš ir īpašs talants un īsts cīnītājs trasē. Viņš sev līdzi nes lielu pieredzi brīdī, kad atvērsim jaunu nodaļu mūsu vēsturē."

Viņam piebalso arī viņa meita un esošā komandas vadītāja Klēra Viljamsa. „Šis paziņojums ir kā viena no atslēgām uz mūsu mērķi „Williams" atkal pavirzīt uz augšu starta sarakstā, un daļa no tālākajiem plāniem, lai 2014. un tai sekojošajās sezonās atkal būtu spēcīgi. Stabilitāte, ko dod ilglaicīgi līgumi ar abiem pilotiem un „Mercedes" kā mūsu jaunais dzinēja partneris, veicinās „Williams" panākumus nākotnē," pārliecināta par atgriešanos pirmās formulas augšgalā ir komandas vadītāja.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png