profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Calko pēdējā posmā piekāpjas brazīlietim un kļūst par Eiropas vicečempionu

Go4speed 10.11.2013 - 18:18 Calko pēdējā posmā piekāpjas brazīlietim un kļūst par Eiropas vicečempionu
Foto: Oliver Read

Par trīs punktiem atpaliekot no brazīlieša Viktora Korea, Konstantīns Calko "Radical Masters Euroseries" seriālu svētdien, 10. novembrī, noslēdza iegūstot Eiropas vicečempiona titulu "Masters" (SR8) klasē.

Pirms pēdējā posma Konstantīns Calko no Viktora Korea atpalika tikai vienu punktu (abiem attiecīgi 120 un 121 punkts). Sezonas pēdējā posmā Barselonā Konstantīns Calko divās sacīkstēs izcīnīja 35 punktus, kamēr viņa ciešākais konkurents Viktors Korea tika pie 37 punktiem.

Barselonas posma kvalifikācijā Calko izdevās izcīnīt otro pozīciju gan pirmajām, gan otrajām sacīkstēm, tomēr brazīlietis bija pārāks - viņam izdevās izcīnīt divas "pole" pozīcijas par to saņemot divus papildus punktus.

Pirmajās sacīkstēs, kas norisinājās sestdien, Calko izcīnīja otro vietu, 11,4 sekundes atpaliekot no uzvarētāja Korea. Tomēr cerības kļūt par čempionu Calko saglabāja, ja otrajās sacīkstēs izdotos izcīnīt uzvaru un brazīlietis finišētu ne zemāk kā trešajā pozīcijā.


Calko. Publicitātes foto

Otrajās sacīkstēs, kas norisinājās svētdien, 10. novembrī, startējot no otrās pozīcijas, Calko izdevās izcīnīt uzvaru. Pēc pirmā apļa Calko atradās otrajā pozīcijā, tieši aiz Tonija Velsa. Tomēr arī brazīlietis nepadevās - cieši sekojot Calko, viņi turpināja riņķot pa trasi, pēc pitstopiem abiem izdevās apsteigt priekšā braucošo Tonija Velsa komandas biedru Džeimsu Litldžonu un tādā secībā arī noslēgt pēdējās sezonas sacīkstes. Calko finišā bija ātrāks par 1,2 sekundēm.

Lai gan latvietis sezonas pēdējās sacīkstēs izcīnīja tik nepieciešamo uzvaru, brazīlieša otrā izcīnītā vieta viņam kopvērtējumā nodrošināja 158 punktus, ar ko pietika, lai izcīnītu sezonas čempiona titulu. Calko, izcīnot 155 punktus, kļuva par Eiropas vicečempionu.

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā daugavpilietis Calko kļuva par Eiropas čempionu šī paša seriāla mazāk jaudīgajā SR3 klasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png