profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēba komanda nikna uz McLaren inženieriem

Artūrs Virbulis 07.11.2013 - 17:29 Lēba komanda nikna uz McLaren inženieriem
McLaren MP4-12C. Foto: FIA GT Series

„Sebastien Loeb Racing" šosezon aizvadīja savu pirmo pilno autošosejas sezonu, kuras laikā ar McLaren MP4-12C spēkratiem startēja FIA GT seriālā un Francijas GT seriālā. Pēdējā Francijas posmā, kas norisinājās Lekastelē trasē, pats Sebastjans Lēbs kopā ar Kristofu Lapjēru izcīnīja trešo vietu, tomēr pēc sacīkstēm viņi neatbilstoša turbo spiediena dēļ tika diskvalificēti. Šis nav pirmais diskvalifikācijas gadījums, tādēļ komandas menedžeris ir nopietni sadusmojies uz McLaren.

„Nogaro, Zandvortā, Maņikūrā un Lekastelē viens no mūsu McLaren spēraktiem tehniskajā komisijā pēc kvalifikācijas vai sacensībām tika diskvalificēts. Mēs bijām mierīgi, bet tagad situācija vairs nav pieņemama. Es esmu ļoti vīlies un dusmīgs. Visai komandai ir tāds pats viedoklis. Es dusmojos, jo visi komandas dalībnieki dara visu, lai sasniegtu labākos rezultātus. Sebastjans un Kristofs Lapjērs aizvadīja lieliskas sacīkstes un riskēja, bet tas viss bija velti," savu sašutumu neslēpj „Sebastien Loeb Racing" komandas menedžeris Dominiks Heincs.


Sebastjans Lēbs. Foto: Red Bull

Turpinot viņš skaidro, ka „šī diskvalifkācija nav saistīta ar mūsu tehnisko komandu vai mūsu mehāniķiem. Vaina ir McLaren un viņu inženieriem par to jāuzņemas atbildība. Diskvalifikācijas mums ir maksājušas relatīvi svarīgus rezultātus. Mēs pie tā neesam vainīgi, bet mums jāsadzīvo ar sekām".

Ar pašu McLaren MP4-12C veiktspēju gan komanda un Heincs ir apmierināti: „McLaren MP4-12C ir lielsks auto. No veiktspējas veidokļa mums tas patīk, bet šādām problēmām nevajadzētu notikt. Tādēļ mēs sazināsimies ar McLaren menedžmentu. Mēs šo situāciju viņiem jau esam izskaidrojuši, bet tagad beidzot ir laiks rīkoties. Ir nepieciešams atrast risinājumus."

Atgādināsim, ka deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs šosezon startēja dažādās autošosejas sacensībās, to starpā arī vairākos GT seriālos ar iepriekšminēto McLaren modeli, lai pēc iespējas labāk sagatavotos 2014. gada sezonai. Tajā viņš kopā ar Citroen debitēs pasaules salona automobiļu čempionātā (WTCC), kur startēs vienā komandā ar četrkārtējo WTCC čempionu, francūzi Ivanu Milleru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png