profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Okartes Autosporta Akadēmija lielu izmaiņu priekšā, ar virzienu uz WRC

Mārtiņš Jankovskis 06.11.2013 - 19:19 Okartes Autosporta Akadēmija lielu izmaiņu priekšā, ar virzienu uz WRC
Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Šobrīd rallija sezona ir noslēgusies, tāpēc ekipāžas un komandas var sākt gatavoties jaunajai sezonai. Cik noskaidroja portāls Go4speed, tad lielu izmaiņu priekšā ir šī gada labākā rallija komanda - Okartes Autosporta Akadēmija (OAA).

Lai arī oficiāls paziņojums no komandas vēl sekos, OAA preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis portālam Go4speed apstiprināja, ka komandu skars lielas izmaiņas. ''Rallija komanda turpinās pastāvēt arī 2014.gadā, tomēr gaidāmas diezgan lielas izmaiņas. Pirmkārt, tas saistīts ar izmaiņām ģenerālsponsora zīmolu stratēģijā -  ''OKarte" tagad ir ''LMT OKarte". Otrkārt, vairāk laika plānojam veltīt treniņu procesam. Ja iepriekš mūsu uzdevums bija nodrošināt ekipāžām finansējumu dalībai sacensībās, tad šogad plānojam vairāk laika veltīt treniņiem, lai jaunieši kļūtu patiešām ātri un pēc gadiem diviem jau varētu konkurēt ar pasaules ātrākajiem junioriem," iesāk Mārtiņš Dzenītis.


Kristapam Feldmanim nākamajā sezonā būs jauns stūrmanis. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Kā noskaidroja portāls, tad treniņi, kuri sāksies jau drīz, solās tiešām būt ļoti intensīvi un nopietni. Plānojas, ka būs gan fiziskie, gan braukšanas, gan stenogrammas treniņi, kas notiks līdz pat sešām dienām nedēļā! Kā šo rindu autoram atzina viens no potenciālajiem šīs komandas pilotiem, tad šobrīd viss izskatās ļoti nopietni, jo darbs būs jāiegulda milzīgs.


Emīls Blūms/Andris Mālnieks. Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

Protams, lai būtu ātri un varētu startēt visaugstākajā līmenī, komanda plāno piedalīties vairākos rallijos. ''Esam pārliecināti, ka jauniešiem šobrīd ir vairāk laika jāpavada treniņos un testos. Ātrumu var kāpināt arī Latvijas čempionātā, tādēļ nav obligāti jādodas uz Somiju vai Itāliju. Plānojam aizvadīt arī vairākas sacensības ārpus Latvijas, bet, visticamāk, tās būs Igaunijā un Lietuvā," turpina Mārtiņš.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Protams, daudzus interesē, kuri braucēji tad brauks komandā nākamajā sezonā. Lai arī šobrīd konkrētas ekipāžas netiek sauktas, šo rindu autoram zināms, ka lielajā rallija komandā, visticamāk, startēs Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs un Kristaps Feldmanis (stūrmanis vēl nav zināms). Mārtiņš Dzenītis šo informāciju ne apstiprināja, ne noliedza.


Foto: Artūrs Igaveņš, Go4speed

''Šobrīd oficiāli mums ar nevienu ekipāžu līguma 2014. gadam nav, bet plānojam tos parakstīt līdz šī gada 1.decembrim. Kandidātu sarakstā ir visi trīs šī gada piloti - Ralfs Sirmacis, Emīls Blūms un Kristaps Feldmanis, kā arī OKartes Autosporta Akadēmijas Stipendijas attīstībai ieguvējs Jānis Krickis. Ļoti ceram, ka sadarbībai piekritīs visi četri, bet pagaidām vēl neesam gatavi atklāt visas kārtis par to, kādā formā plānojam ar katru no jauniešiem sadarboties."


Foto: Guntars Stupelis

Protams, liela loma būs sponsoriem, taču šobrīd noslēgts līgums ar kādu no lielajiem atbalstītājiem vēl nav. ''Lai arī pagaidām vēl neesam parakstījuši līgumu ar nevienu no sponsoriem, ceram, ka 2014.gadā mūsu ģenerālsponsors joprojām būs Latvijas Mobilais Telefons. Arī If Apdrošināšana pauduši savu atbalstu turpmākajai sadarbībai. Tāpat ir skaidrs, ka turpināsim startēt ar Ford automašīnām. Šobrīd strādājam pie jaunu sponsoru piesaistes, lai nodrošinātu pilnu budžetu savu plānu īstenošanai," nobeidz Dzenītis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png