profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

ERČ kalendārā atgriežas otrs vecākais rallijs pasaulē, pie 'durvīm klauvē' arī igauņi

Mārtiņš Jankovskis 05.11.2013 - 06:57 ERČ kalendārā atgriežas otrs vecākais rallijs pasaulē, pie 'durvīm klauvē' arī igauņi
Kreigs Brīns 2012. gada Īrijas rallijā finišēja sestajā vietā. Foto: ewrc.cz

Lai arī šobrīd vēl nav apstiprināts viss Eiropas rallija čempionāta (ERČ) kalendārs, kā ziņo belfasttelegraph.co.uk, tad nākamgad viens ERČ posms notiks Ziemeļīrijā. Šogad šis posms finansiālu apstākļu dēļ izkrita no ERČ kalendāra, taču nākamgad otrs pasaules vecākais rallijs Circuit of Ireland atgriezīsies ERČ kalendārā.


Foto: ewrc.cz

Pirmo reizi šis Circuit of Ireland rallijs notika 1931. gadā. Tikai vecāks par šo ir Montekarlo rallijs, kurš pirmo reizi notika tālajā 1911. gadā.

Zināms, ka Circuit of Ireland rallijs notiks Lieldienu brīvdienās - no 18. - 19.aprīlim. Šobrīd nav zināma maršruta karte, taču rallija organizatori ziņo, ka rallijs notiks divas dienas. Ātrumposmi, kuri tiešraidē tiks translēti Eurosport kanālā, vīsies pa Ziemeļīrijas skaistākajām vietām.


Īrijas rallijam raksturīgi ātri, šauri un nelīdzeni ceļi. Foto: ewrc.cz 

''Rallija organizatori un vairāk nekā 700 brīvprātīgie ir ārkārtīgi lepni un patiesi priecīgi, ka šis rallijs būs daļa no ERČ programmas 2014. gadā,'' saka Circuit of Ireland rallija direktors Bobijs Vilis. ''Šis rallijs vienmēr pulcējis kuplu dalībnieku sastāvu. Šis posms noteikti dos ļoti lielu ekonomisko ieguldījumu. Paredzams, ka šis pasākums valsts ekonomikai dos apmēram vienu miljonu angļu mārciņu, kā arī lielu tūristu pieplūdumu.''


Foto: ewrc.cz  

2012. gadā, kad šis rallijs notika IRC seriāla ietvaros, šajā posmā uzvarēja soms Juho Haninens, kurš aiz sevis atstāja šī brīža VW rallija komandas pilotu Andreasu Mikelsenu (+44.2) un šī gada ERČ čempionu Janu Kopecki (+1:39.5).

Dažādos rallija forumos tiek ziņots, ka nākamā gada ERČ kalendārā parādīsies leģendārais Grieķijas rallijs, kas neiekļuva 2014. gada WRC kalendārā. Tāpat vairāki avoti ziņo, ka ERČ kalendārā varētu tikt iekļauts Igaunijas rallijs.


Foto: ewrc.cz  

Lūk, šādi ralliji figurē 2014. gada ERČ kalendārā kādā čehu rallija forumā:

Neoficiālais ERČ kalendārs

Jänner Rallye - Austrija
Rally Liepāja - Latvija
Rally Sibiu - Rumānija
Circuit of Ireland - Īrija
Sata Rallye Acores - Portugāle
Geko Ypres Rally - Beļģija
Rally Acropolis - Grieķija
Barum Czech Rally Zlín - Čehija
Tour de Corse - Francija
Rallye du Valais - Šveice
Cyprus Rally - Kipra
Rally Estonia? - Igaunija?
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png