profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

M-Sport gaidā 'mājās' Hirvonenu

Mārtiņš Jankovskis 02.11.2013 - 18:37 M-Sport gaidā 'mājās' Hirvonenu
Miko Hirvonens un Malkolms Vilsons Ford komandā. Foto: mikkohirvonen.com

Šosezon pasaules rallija čempionātā (WRC) atlicis vairs tikai viens posms - Velsā. Beidzoties sezonai, mūs sagaida karsti notikumi braucēju tirgū, jo šobrīd līgumi uz nākamo sezonu ir tikai abiem VW komandas braucējiem, kamēr pārējie braucēji par savu nākotni ir neziņā.

Jau ziņojām par to, ka, visticamāk, jaunajā Hyundai vienībā startēs Tjerī Noivils, kurš šosezon pierādīja, ka ir pietiekami ātrs, lai varētu cīnīties ar Sebastjanu Ožjē. Tāpat parādās runa, ka pēc diviem gadiem Citroen vienībā ''mājās'' jeb M-Sport komandā varētu atgriezties Miko Hirvonens.


Hirvonens Ford komandā pavadīja sešus gadus. Foto: ewrc.cz

Hirvonens Malkolma Vilsona vadītajā M-Sport brauca sešas sezonas, kopā tiekot pie 14 WRC uzvarām. 2009. gadā soms kopvērtējumā izcīnīja otro vietu, par punktu piekāpjoties Sebastjanam Lēbam.

''M-Sport ir viņa otrās mājas. Būtu jauki, ja viņš atgrieztos,'' saka Malkolms Vilsons. ''Gribu, lai viņš beidz staigāt apkārt un paliek pie mums. Kad viņš brauca mūsu komandā, viņš paveica fantastisku darbu, palīdzot mums izcīnīt čempiontiulus ražotāju kausā (2006. un 2007. gadā). Viņam šeit patika, un arī komandai viņš patika.''


Hirvonens Citroen komandā divās sezonās izcīnījis tikai vienu uzvaru. Foto: ewrc.cz 

Ņemot vērā, ka Citroen nākamgad lielu uzsvaru liks braukšanai šosejas sacensībās, Hirvonena pozīcijas ilgtermiņā vairs nav tik drošas. ''Tas, ko gribu, braukt komandā, kurā varu cīnīties par čempiontitulu nākamgad un arī turpmāk. Negribu braukt tikai braukšanas pēc, tāpēc gribu strādāt vēl smagāk, lai varētu cīnīties par uzvarām,'' saka Miko Hirvonens, kurš Citroen komandā divās sezonās izcīnījis tikai vienu uzvaru.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png