profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vēbers apsteidz Fetelu Abu Dabi kvalifikācijā

Go4speed 02.11.2013 - 16:42 Vēbers apsteidz Fetelu Abu Dabi kvalifikācijā
Foto: Sanpix/AP

Marks Vēbers („Red Bull") ieguva pirmo starta vietu Abu Dabi F1 Lielās balvas izcīņas kvalifikācijā tikai par nepilnu sekundes apsteidzot savu komandas biedru Sebastianu Fetelu, kam otrā vieta.

Fetels pirmajā un otrajā kvalifikācijas kārtā bija lēnāks nekā komandas biedrs, taču noslēdzošajos braucienos izskatījās, ka pasaules čempions ir atradis papildus ātrumu, lai izcīnītu uzvaru. Tomēr Vēbers bija vienīgais, kas spēja apli veikt ātrāk nekā minūtē un 40 sekundēs un beidzamajā kvalifikācijas aplī nodrošināja startu no pirmās vietas.

Turpretī „Mercedes" braucēji pirmajā un otrajā sesijā izskatījās pārliecinoši, lai liktu līderiem cīnīties par simtdaļām, taču noslēgumā atpalicība sasniedza pus sekundi aplī. Niko Rosbergs startēs trešais, taču Luiss Hamiltons ceturtais, lai arī pēdējā kvalifikācijas aplī sagriezās un laiku neuzlaboja.

Neņemot vērā nesaskaņas ar komandu piektais startā svētdienas sacensībās būs Kimi Raikonens („Lotus"). Sestajā vietā pēdējās sacensībās ļoti ātrais Niko Hulkenbergs („Sauber").

Romēnam Grožānam („Lotus") par četrām sekundes desmitdaļām lēnāks apļa laiks nekā komandas biedram un septītā vieta startā. Pirmo desmitnieku noslēdz Felipe Masa („Ferrari"), Serhio Perezs („Mclaren") un Daniels Rikiardo („Toro Rosso").

Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā neiekļuva Fernando („Ferrari"), kurš startēs 11.vietā pēc tam, kad kļūdījās savā ātrajā aplī un pēc tam zaudēto atgūt neizdevās.

Sacensības notiks svētdien pulksten 15.00 pēc Latvijas laika.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png