profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Citroen bijušais vadītājs atklāj pārsteidzošus faktus par Lēba un Ožjē attiecībām

Go4speed 30.10.2013 - 14:35 Citroen bijušais vadītājs atklāj pārsteidzošus faktus par Lēba un Ožjē attiecībām
Sebastjans Lēbs un Sebastjans Ožjē vienā komandā nespēja sadzīvot. Foto: c-forum.forumpro.fr

Pēc divām veiksmīgām sezonām Citroen Junior komandas sastāvā, 2011. gadā franču rallija braucējs Sebastjans Ožjē pievienojās Citroen lielajai komandai, kur viņam priekšā bija Sebastjans Lēbs. Jau toreiz varēja redzēt un saprast, ka starp abiem braucējiem nav tās labākās attiecības, jo bieži Ožjē bija spiests izpildīt komandas pavēles. Kā vēlāk noskaidrojās, tad ilgi šiem abiem braucējiem nebija lemts braukt vienā komandā, jo pēc vienas sezonas, nespējot samierināties ar lomu komandā, Ožjē un Citroen ceļi šķīrās.


Ožjē 2011. gada Spānijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Tajā laikā komandu vadīja Olivers Kesnels, kurš nesen intervijā Sport365 atklāja tā laika aizkulises. ''Pirms 2010. gada Bulgārijas WRC posma pie manis pienāca Ožjē, kuram uz rokām bija līgums ar Ford komandu. Tas līgums bija sākot no 2011. gada sezonas. Sākumā domāju, ka iemesls tam, kāpēc Ožjē grib pāriet uz Ford, ir nauda, taču tā nebija. Ožjē vēlējās, lai nākamo sezonu viņš kopā ar Lēbu startētu vienādās pozīcijās,'' tā laika notikumus atceras Olivers Kesnels, kurš Citroen rallija komandu vadīja no 2008. - 2011. gadam.

Kesnels piekāpās un paziņoja, ka 2011. gada sezonā Citroen komandā  nebūs pirmā un otrā braucēja. Taču, kā vēlāk izradījās, tā bija kļūda.  Beidzoties 2011. gada sezonai, Lēba un Ožjē kontā bija pa piecām uzvarām  katram, bet kārtējo reizi čempions bija Lēbs. Tobrīd astoņkārtējais WRC  čempions sāka saprast, ka tā to lietu atstāt nevar un ir kaut kas  jādara, jo viņš saprata, ka Ožjē ir nopietns konkurents.


Sebastjans Ožjē 2011. gada Grieķijas rallijā. Foto: ewrc.cz

Tobrīd Lēbs Citroen bosiem paziņoja, ka var pāriet uz VW. ''Viņš izspēlēja savu kārti, un Citroen padevās viņa manipulācijai. Citroen paziņoja, ka Lēbam jādod viss, ko viņš vēlas. Pats skumjākais bija tas, ka Lēbs tobrīd vēlējās, lai Ožjē pamestu komandu. Tas tika izdarīts, un Ožjē bija jāpamet komanda. Šī iemesla dēļ neredzēju iespēju turpināt darbu tajā komandā un pametu to. Jāsaka, ka jau tobrīd Ožjē bija pa spēkam izcīnīt čempiontitulu, taču tas nenotika, jo viņam to neļāva.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png