profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Spānijas WRC rallijā vadību pārņem Latvala, divi juniori avarē vienā līkumā (FOTO)

Go4speed 26.10.2013 - 17:55 Spānijas WRC rallijā vadību pārņem Latvala, divi juniori avarē vienā līkumā (FOTO)
Rallija līderis Jari Mati Latvala. Foto: facebook.com/Volkswagen Motorsport

Spānijas WRC rallija otrajā dienā sportistiem bija jāveic seši asfalta posmi. Dienas pirmo posmu ar ātrāko laiku iesāka Dani Sordo un Jari Mati Latvala, kuri kopvērtējumā nedaudz pietuvojās tā brīža līderim Sebastjanam Ožjē. Neveiksmīgi šis posms beidzās norvēģim Andreasam Mikelsenam, kurš kādā līkumā par daudz izslīdēja un sasita mašīnas aizmuguri. Lai arī norvēģis spēja sasniegt finišu, labojumus, lai turpinātu tālāk ralliju, novērst neizdevās un rallija otrā diena norvēģim bija beigusies.


Dani Sordo. Foto: flickr.com/photos/bestofrallylive

Arī nākamajā posmā ātrākais bija mājinieks Sordo, kurš kopvērtējumā apsteidza Latvalu un Ožjē pietuvojās līdz 6,5 sekundēm. ''Šajā posmā mums gāja labi. Ātrāk vairs nevarēja,'' tā teica Sordo.

Nākamajā dopā riteni pārsita Ožjē, kurš posma uzvarētājam Latvalam zaudēja 53,8 sekundes un kopvērtējumā no pirmās vietas atkrita uz sesto, kamēr vadībā tobrīd izvirzījās uzreiz divi piloti - Sordo un Latvala.


Mads Ostbergs joprojām nespēj konkurēt ar līderiem. Foto: flickr.com/photos/bestofrallylive

Pēc servisa parka sportistiem bija jāveic pēdējie trīs otrās dienas posmi. 42 kilometrus garajā posmā uzreiz četri braucēji iebrauca 1,6 sekunžu robežā. Pēc šī posma vadību pārņēma Latvala, kuram tikai 0,1 sekundi zaudēja Sordo. ''Zvēru pie savas mātes, ka man nebija Latvalas laiki, tāpēc nezināju, kā viņš ir nobraucis. Es varēju sekot līdzi tikai Ožjē laikiem,'' tā pēc posma atzina Sordo, kuram jautāja, vai viņš apzināti zaudēja Latvalam, lai kopvērtējumā būtu aiz viņa.


Miko Hirvonens. Foto: facebook.com/Citroën Racing

Nākamais bija Power Stage posms, kurā papildus varēja iegūt punktus. Taču jau pirms šī 26,48 kilometrus garā posma bija skaidrs, ka daži sportisti tajā spēlēs taktiskās spēles, lai pirms rallija pēdējās dienas, kas notiks pa granti, atrastos pēc iespējas izdevīgākā pozīcijā.

Ātrākais Power Stage posmā bija Tjerī Noivils, kurš pirms tam visu laiku sūdzējās, ka mašīna neiet tā, kā gribētos. Otrais Power Stage posmā finišēja Ožjē, bet trešais - Latvala. Kā pēc posma atzina Sordo, tad viņš pirms beigām esot nedaudz samazinājis tempu, lai rallija pēdējo dienu sāktu aiz Latvalas.


Sebastjans Ožjē. Foto: facebook.com/Volkswagen Motorsport

Pēdējais bija Superspeciālais posms, kurā ātrākais bija Latvala, kurš tādējādi pirms rallija pēdējās dienas pārsvaru pār Sordo palielināja līdz 1,6 sekundēm. Trešais pēc divām dienām Noivils, kurš līderim zaudē nepilnu pusminūti.

WRC2 klasē pārliecinošs līderis ir polis Roberts Kubica, kurš tuvāko sekotāju apsteidz par četrām minūtēm. Neveiksmīgi piektais ātrumposms beidzās JWRC klases tā brīža otrās un trešās vietas ieguvējiem Hose Antonio Suaresam un Pontusam Tīdemanam, kuri piedzīvoja avāriju vienā un tajā pašā līkumā. JWRC klasē ceturtais pēc otrās dienas ir igaunis Sanders Pērns.


Abi sportisti pēc izstāšanās. Foto: Twitter


Foto: Twitter

Rallija noslēdzošajā dienā sportistiem būs jāveic seši posmi (138 km).

Rezultāti pēc otrās dienas:
1. J.M.Latvala
Volkswagen Polo R WRC  2:06:08.9
2. D.Sordo Citroën DS3 WRC +1.6
3. T.Noivils Ford Fiesta RS WRC +29.3
4. S.Ožjē  Volkswagen Polo R WRC   +46.5
5. M.Hirvonens  Citroën DS3 WRC +57.8
6. J.Novikovs Ford Fiesta RS WRC +57.9
7. M.Ostbergs Ford Fiesta RS WRC +2:28.4
8. M.Prokops Ford Fiesta RS WRC +3:06.7
9. H.Padons Ford Fiesta RS WRC +3:08.6
10. R.Kubica Citroën DS3 RRC +4:07.6

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png